Belediye meclisi yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

117

Kütahya Belediyesinin yeni döneminin ilk meclis toplantısı, kurban kesimi ve dualarla başladı. Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Gelin Kütahya’ya birlikte değer katalım, birlikte yol alalım” dedi.

Belediye bahçesinde kurban kesimi ve duaların edilmesinin ardından meclis salonunda toplantıya geçildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Başkan Kahveci, bugüne kadar Kütahya’ya hizmet eden başta belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri olmak üzere hepsine teşekkür ettiğini belirtti.
Kütahya Belediyesinde elde edilecek başarının meclise ve belediye çalışanlarına, başarısızlığın ise başkanın hanesine yazılacağını vurgulayan Kahveci, konuşmasına şöyle devam etti: “31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimler sonucu milletimizin teveccühüyle Kütahya emaneti, şahsımın başkanlığında üç değerli siyasi partilerimizin temsilcileri olarak 37 belediye meclis üyemize devretmiştir. Bildiğiniz gibi belediye meclis üyelerimizin dağılımında 16 Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, 11 Cumhuriyet Halk Partisi’nden, 10 meclis üyemiz de Milliyetçi Hareket Partisi’nden olacak şekilde Kütahya’mıza hizmet etme hakkını milletimizden emanet olarak almıştır. Öncelikle bu onurlu görevde birlikte çalışacak olmaktan gurur duyacağım. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımı tek tek canı gönülden tebrik ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra kendi siyasi yaklaşımlarımızı yarıştırmaktan ziyade Kütahyalı hemşerilerimize ve şehrimize nasıl katkıda bulunabileceğimiz ve şehrimizi nasıl geliştirebileceğimiz yönündeki insanı ve fikri yaklaşım farklılıklarımızı bir ayrışma olarak değil bir zenginlik olarak kabul ederek bu şehre dokunmamızı arzu ediyorum. Başarı, bu meclis ile belediye çalışanlarımıza, başarısızlık da başkanın hanesine yazılacaktır. Anlayışım budur. Gelin Kütahya’ya birlikte değer katalım, birlikte yol alalım. Bundan sonraki iyi çalışmalarımızda hepimize başarılar diliyorum.”
Kütahya’ya hizmet için tüm meclis üyelerinin desteğiyle hareket edileceğini de belirten Kahveci, sözlerini şöyle tamamladı: “37 meclis üyesi arkadaşımızın tamamı kendi listemizden seçilmiş gibi değerli görülecek ve her türlü kararda saygıyla hareket etmenin mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Çünkü bu konu demokrasinin gereği olduğu gibi bizden hizmet bekleyen Kütahyalı hemşerilerimizin de arzusudur. Milletin emanetini alıp bu emanete sahip çıkarak beş yıllık görev dönemimiz sonunda alnımızın akıyla bu görevi başkasına devretmek ya da aynı şekilde tevdi edilmesi halinde bir kez daha emaneti alarak millete hizmet etmek yaşanabilecek en büyük onurlardan birisi olacaktır.”
Gündeme ilişkin maddelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Kütahya Belediye Başkan Yardımcılığı görevine CHP Belediye Meclis üyeleri Kemal Ekici, Haşim Ertekin ve Gülperi Uyanık getirildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir