Kütahya Şehir Hastanesinde başarılı operasyon

359

Kütahya Şehir Hastanesi’nde, Kütahya’da ilk kez uygulanan “Periasetabular Osteotomi ile Kalça Eklemi Restorasyonu” operasyonu başarı ile gerçekleştirildi.

Halk arasında kalça çıkığı olarak bilinen gelişimsel kalça displazisi hastalığı ile uzun yıllar dış merkezlerde takip edilen operasyon için birçok ilden olumsuz yanıt alan hasta, Op. Dr. Süleyman Kozlu’nun daveti ile İstanbul Ortopediatri ekibinden Prof. Dr. Muharrem İnan önderliğinde, Doç. Dr. Barış Görgün, Op. Dr. Sema Ertan ve Op. Dr. Onur Oto operasyon için Kütahya Şehir Hastanesi’ne geldi.

Operasyonu başarıyla tamamlayan Ortopediatri ekibi  daha sonra Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Serebral Palsi’de Multidisipliner Güncel Yaklaşımlar isimli konferansı gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Süleyman Kozlu,  şunları kaydetti: “Kütahya ve çevre illerde ilk kez yapılan ameliyatı, yeni açılan Kütahya Şehir Hastanesinde gerçekleştirmek bizler için gurur verici oldu. Operasyon için Kütahya Şehir Hastanesi Başhekimliğine, Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalına, Pediatri Ana Bilim Dalına ve tüm ameliyathane personeline teşekkür ederim. Bu operasyon için İstanbul’dan gelen Prof. Muharrem İnan ve tüm Ortopediatri ekibine de teşekkürlerimi iletiyorum. Gelişimsel Kalça Displazisi halk arasında Kalça Çıkığı olarak bilinen hastalık için bebeklik çağında başlatılan tarama programlarında patoloji saptanan hastaların, zaman kaybetmeden pediatrik ortopedi uzmanı tarafından muayene edilmesini tüm ebeveynlere önermekteyiz.” RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir