ŞEHiTLERiN HATIRALARI
FiDANLARLA YAŞAYACAK

145

Kütahya’da, geçtiğimiz yıl orman yangınına müdahale ederken yaralanan ve ardından şehit olan Murat Yıldırım ve diğer şehitler için anıt ve hatıra ormanı oluşturuldu.

ŞEHİTLER İÇİN ANLAMLI ETKİNLİK
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce, Kütahya-Afyonkarahisar karayolundaki Yenice köyü yakınlarında oluşturulan alanda tören düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, bu yıl Ormancılık Haftası’nda oldukça anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti.


ŞEHİTLERİN HATIRALARI FİDANLARLA YAŞAYACAK
Orman Haftası’nda, geçtiğimiz yıl orman yangınına müdahale ettiği esnada yaralanan ve sonrasında hayatını kaybeden Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım ile 1994 yılında Gediz Yeşilçay’da meydana gelen orman yangınında hayatını kaybeden orman personeli Orhan Yılmaz adına hatıra ormanı oluşturduklarını dile getiren Erdal Dingil şunları söyledi: “Bu yıl 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinliklerinde anlamlı bir anlamlı bir fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Ormanlarımız için canlarını feda eden şehitlerimiz için fidanlarımızı toprakla buluşturacağız. Kütahya Orman İşletme Şefliği görevini yürütmekteyken 30 Ağustos 2023’te merkez Gedikoğlu Çiftliği mevkisinde çıkan orman yangınında kahramanca mücadele ederken yaralanan ve kaldırıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 31 Ağustos 2023’te şehit olan şefimiz Murat Yıldırım ile 1994 yılında Gediz Yeşilçay’da meydana gelen orman yangınında hayatını kaybeden orman personeli Orhan Yılmaz’a Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin mesleklerine olan sevgilerini, vatanda olan hizmetlerini asla unutmayacağız. Hatıraları diktiğimiz fidanlarla yaşayacak.”


5 HEKTARA 5 BİN FİDAN DİKİLDİ
Şehitlerin emaneti olan toprakları korumak için çalışmaya devam edeceklerini de kaydeden Erdal Dingil, şöyle devam etti: “Topraklarımızı korumak, yeşillendirmek, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı geliştirmek durumundayız. Kütahya’mızda orman varlığını artırmak noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada şehitlerimiz ve vatan için canını veren Kütahyalı tüm şehitlerimiz adına hatıra ormanı kuruyoruz. 5 hektarlık alana toplamda 5 bin karaçam, servi, sedir, ıhlamur ve lavanta fidanını toprakla buluşturacağız.”
Konuşmanın ardından, Vali Musa Işın ile diğer protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.
Etkinliğe, protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşların yanı sıra şehit Orman Şefi Murat Yıldırım’ın babası Tahsin Yıldırım ve diğer yakınları da katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir