İftar çadırı denetlendi

201

Kütahya’da gıda denetimleri iftar çadırı ile devam etti. Ekipler, her gün 600 kişinin iftar sofrasında buluştuğu Ramazan çadırında gıda denetimi yaptı.

Kütahya’da halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacı ile Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim Yerlerinin denetimleri ilgili kanunun sayılı maddesine göre devam ediyor.
Ramazan ayında değişen tüketim alışkanlıkları çerçevesinde pide, unlu mamuller, kuruyemiş, tatlı üretim ve satış yerlerinin yanında, halkın güvenli gıdaya ulaşabilmesi için Kütahya Valiliği önünde kurulan iftar çadırlarının da denetimleri gerçekleştirildi.
Bu çerçevede ilimiz Zafer Meydanında Kütahya Valiliğince organize edilen iftar çadırı ve iftar çadırında sunumu gerçekleştirilen yemeklerin üretim yeri kanunun ilgili maddesi kapsamında denetlendi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Emre Yeniay, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, Ramazan ayında gıda denetimlerinin öneminin arttığını, bu çerçevede Ramazan ayına özel gerçekleştirilen kültürel etkinlikler ve iftar çadırlarında tüketime sunulan gıda ürünlerinin her aşamasının denetiminin gerçekleştirildiğini belirtti.
Denetimler kapsamında Kütahya Valiliği önünde bulunan iftar çadırının da ekiplerce denetlendiğini hatırlatan Yeniay, “Valiliğimizin böylesine temiz ve güvenilir şartlarda vatandaşlarımıza iftar imkanı sunmasından dolayı müteşekkiriz. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir