Kütahya olarak gurur duyduk

208

Dünyaca ünlü seyyah Evliya Çelebi’nin rotasını takip edilerek TRT2’de yapılan programın Kütahya’da çekilen bölümünü tekrarı Kütahyalıları adeta ekran başına kilitledi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumuna (TRT) bağlı kültür-sanat kanalı olarak yayın yapan ve hemen her kesimden büyük bir izleyici kitlesi olan tematik televizyon kanalı TRT2’nin sevilen programı “Evliya Çelebi” Kütahya’daydı.
Daha önce çekilen ve televizyonda yayınlanan belgesel programı, önceki gün akşam yeniden yayına alındı.
Belgesel yapımcısı Ömer Faruk Aksoy’un sunduğu “Evliya Çelebi” adlı program, Evliya Çelebi’nin kadim şehri Kütahya’sını ekranlara taşıdı.
Kadim şehir Kütahya’nın tarihi konakların, kına gecesi geleneğine, yöresel yemeklerinden tarihi Hisar Kalesi’nde, termalinden, doğasına, Domaniç’inden Dumlupınar’ına ve daha nice değerlerine kadar yer verilen program, kültür sanat izleyicilerine Kütahya’yı tanıttı.
Evliya Çelebi mehter Takımı’nın da gösteri sunduğu programda sunucu Ömer Faruk Aksoy’da mehteran kıyafetleri giyerek mehter takımına katıldı.
Programın tekrarının yayınlandığı önceki akşam yeninden televizyon ekranlarının başına geçen birçok Kütahyalı, memleketlerinin ulusal bir kanalda, TRT gibi köklü bir kuruluşta yayınlanmasının keyfini programı izleyerek çıkardı.
Kütahyalılar güzel memleketleri ile bir kez daha gurur duydu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir