Deprem Kütahya’yı da salladı

222

Kütahya’da da hissedilen 5,1 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Marmara denizi Gemlik Körfezi’ndeki deprem başta Bursa olmak üzere birçok merkezde hissedildi.
Kütahya, İstanbul ve çevre illerde hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.42’de 8,98 kilometre derinlikte merkez üssü Mudanya olan deprem meydana geldi.
Öte yandan aynı yerde saat 10.45’te 4,5 büyüklüğünde bir artçı deprem daha kaydedildi.
Bölgedeki yetkililer, depremden dolayı herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.


ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ DEPREMİ ÖNCEDEN BİLEBİLİR Mİ?
Kütahya’da da hissedilen, panik ve korkuya neden olan depremden saniyeler önce depremin olduğu bölgeye yakın yaşayanların telefonlarına gelen mesaj akıllarda soru işareti oluşturdu.
Depremi hisseden birçok kişi, durumu sosyal medya hesaplarında anında paylaştı. Depremle ilgili paylaşımlarda bulunan bazı sosyal medya kullanıcıları, telefonlarındaki Android Deprem Uyarıları Sistemi’nden deprem uyarısı aldıklarını yazdı.
Uyarının kısa süre sonrasında depremin hissettiklerini paylaşan sosyal medya kullanıcılarının bu paylaşımları akıllara, “Bu sistem depremi önceden nasıl bildi?” sorusunu getirdi.
Sistem, depremin ardından da kullanıcılarına bir mesaj daha gönderdi. Sistem tarafından gelen iletide “10:42 itibarıyla deprem oldu. Sarsıntıyı hissetmiş olabilirsiniz. İlk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde.” Şeklindeki ifadeler de şaşkınlığa neden oldu.
Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken vatandaşlar uzmanlardan bu konuda da açıklama beklediklerini ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir