Kütahyalı öğrenciler Ankara’da bildiri sundu

239

Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları ve 283 bildir arasından ilk 30’a giren bildirilerini Ankara’da sundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Lise Öğrencilerinin Gözünden Türkiye’nin Yüzyılı ve Türkiye Yüzyılı Sempozyumu düzenlendi.
Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla düzenlenen sempozyuma Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de bildiri gönderdi.
Öğrencilerden Leman Nur Uysal ve Ahmet Ali Yağmur’un bildirileri 283 bildiri arasında ilk 30’a girmeye hak kazandı.
Ankara Atatürk Lisesinde düzenlenen ve Türkiye’nin faklı illerinden öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci yaptı.
Yedi coğrafi bölgenin tamamından ve ortaöğretim kademesindeki tüm okul türlerinden başvuru yapılan sempozyumda 71 bildiri ile “Bilim, Sanayi ve Teknoloji” başlığı ön plana çıkarken, “Geçmişten Günümüze Değerlerimiz” başlığı için 62, “Kültür, Sanat ve Spor” başlığı için 55, “Eğitimin Yüz Yılı/ Yüzyılı” başlığı için ise 45 bildiri seçici kurul tarafından değerlendirmeye alındı.
Sempozyum Bildiri Değerlendirme Kurulunun gelen bildirileri şartnamede belirtilen esaslar çerçevesinde değerlendirmesinden sonra seçilen 30 bildiri, öğrenciler tarafından sempozyumda sunuldu.
Kütahyalı öğrenciler, sempozyuma gönderilen 283 bildiri arasından ilk 30’a seçilen bildirilerini, Sanat, Kültür, Spor oturumunda sundu.
Öğrenciler ödüllerini, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’den aldı.
Yelkenci, öğrencileri ve danışman öğretmenleri Seçil Gültekin’i başarılarından dolayı tebrik etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir