İTTİFAK İSTEMİYORUZ
ADAYIMIZ ÖNSAY OLSUN

241

AK Parti Kütahya İl Başkanlığının önceki dönemlerinde çeşitli kademelerinde görev yapmış parti mensupları bir araya gelerek yerel seçimlerde ittifak istemediklerini, AK Parti’nin belediye başkanı adayı olarak da il başkanı Mustafa Önsay’ı görmek istediklerini deklare etti.

Parti binasında bir araya gelen ve aralarında önceki dönem il başkanı ve milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı’nın da bulunduğu teşkilat mensupları adına konuşan Bilal Cicavoğlu, yerel seçimler öncesi Kütahya ve Ankara’ya bir ses vermek için toplandıklarını belirtti.
AK Partinin girdiği seçimlerdeki başarılarını anlatan ve 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde de ittifaka ihtiyaç olmadığını belirten Cicavoğlu, şunları söyledi: “Partimizin girdiği seçimlerdeki başarıları da gösteriyor ki önümüzdeki yerel seçimlerde AK Partinin Kütahya’da bir siyasi ittifaka ihtiyacı yoktur. AK Parti çatısı altında ittifak ederek bizlere güç vermektedirler. Kütahyalı hemşerilerimiz den gelen bu isteği yani Kütahya’mızda siyasi bir ittifak istenmediğini AK Parti milletvekillerimiz AK Parti Genel Başkan vekili ve genel başkan yardımcılarına iletmişlerdir. Teşkilatımız, geçtiğimiz pazar dün, partimizin demokratik teamülleri gereği, temayül yoklamasını birlik ve beraberlik içerisinde, coşkulu bir şekilde gerçekleştirdiğini hep birlikte müşahede ettik.”
Kütahya’daki birçok vatandaşın belediyeyi yeniden AK Partinin almasını istediklerini kendilerine ilettiklerini kaydeden Cicavoğlu, “Bölgesindeki, geçmiş görkemli günlerine tekrar döndürmek için, her türlü dinamiğe sahip Kütahya’mızda, il başkanımız Mustafa Önsoy liderliğinde, teşkilatımız ve milletvekillerimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek oluşturdukları pozitif sinerji, halkımızda ve bizlerde büyük bir karşılık bulmuştur. Haziran 2022 yılında göreve başlayan AK Parti il başkanımız Mustafa Önsay Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde takdire şayan bir çalışma yürüterek AK Partiye en yakın rakibini 2’ye katlayarak yüzde 47 ile birinci parti olmuştur. Özellikle 30 bine yakın AK Parti üyelerini evinde, iş yerinde ziyaret ederek önemli bir çalışma yürüterek kamuoyunda takdir toplamış olup, AK Parti Genel Tetkikat Başkanımız da bu çalışmalarından dolayı kendisine ödül vermiştir. Yine genel seçimin hemen sonrasında “Mahallemizde Gezek Var” ve “Haydi Şimdi Sıra Sende” projelerini yürüterek Kütahya’da yaklaşık 30 bin kişi ile buluşarak halkla olan bütünleşmeyi perçinlemiş kamuoyunu seçime hazırlamıştır. İl başkanımız siyaset öncesi çeşitli yerel STK’lar kurup başkanlıklarını yürütmüş bu STK’lar vasıtası ile binlerce genç ile temas kurup gençlerimize çok önemli destekler vermiştir. Ayrıca Sayın Önsay’ın 30’a yakın yayınlanmış eseri bulunmaktadır. Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarı derecesi ile bitirmiş daha sonra İstanbul Üniversitesinde yönetimle ilgili doktorasını yapmıştır.” diye konuştu.
Mevcut İl Başkanı Mustafa Önsay’ın da isminin 31 Mart yerel seçimlerinde AK Partinin Belediye Başkan adayı olarak geçtiğini, kendilerinin de destek verdiğini aktaran Cicavoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: “Halk arasında ve kulislerde adı sıkça Kütahya belediye başkanlığı adayı olarak anılan il başkanımız Mustafa Önsay’ı eski teşkilat mensupları olarak bizde desteklediğimizi, siz basın mensupları aracılığı ile deklare ediyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir