Vali Işın sanayicilerle bir araya geldi

1289

30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret eden Kütahya Valisi Musa Işın, sanayicilerle bir araya geldi.

OSB YÖNETİMİNDEN BİLGİLER ALDI

Ziyaret kapsamında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, Yönetim Kurulu üyeleri ve OSB Müdürü Murat Demir ile bir araya gelen Işın OSB’nin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. OSB’nin mevcut durumu ve gelecek planları hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, 2021 yılında yüzde 100 doluluk oranına ulaşan OSB’de 2 bin 449 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

“ÜRETİMİMİZİN YÜZDE 40’I SANAYİ ÜRETİMİ”

Kütahya’nın sanayideki rolünün çok önemli olduğunu dile getiren Vali Işın, şehrin üretiminin yaklaşık yüzde 40’ının sanayi üretimi olduğunu belirtti. Faal olan Kütahya Seramik OSB ve 30 Ağustos Seramik OSB’ye ek olarak Altıntaş Zafer OSB’nin de tamamlanmak üzere olduğunu belirten Işın, “Zafer OSB gelecek sene üretime başlayacak. İnşallah Kütahya bu bölgede sanayinin merkezi haline gelecektir” dedi.

MARKA ŞEHİR KÜTAHYA

Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte üretimin yüzde 60’a yakınının sanayi üretimi olacağını ve bu durumun son derece önemli olduğunu da vurgulayan Işın, Kütahya’nın hem sanayi hem de tarih ve kültür kenti olduğunu belirterek, “Kütahya’mız; tarihi, kültürü, sanayisi, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle bölgesinde bir marka şehir haline gelecektir. Müteşebbislerimiz, STK’lar, milletvekillerimiz ve belediyelerimizle inşallah bunu tahakkuk edeceğiz” diye konuştu.

“OSB’LERİ GENİŞLETECEĞİZ”

Vali Işın buradaki sözlerine şu ifadelerle tamamladı: “Şunu gördüm ki her iki organize sanayi bölgemizde altyapı bitmiş ancak genişleme durumları söz konusu. Bu da Kütahya’ya olan teveccühü ve yatırımcıların buraya gelme arzularını göstermektedir. Biz de organize sanayi bölgelerimizin daha fazla genişlemesi için elimizden gelen gayreti müteşebbislerimizle birlikte göstereceğiz.”

VALİ IŞINDAN FABRİKA ZİYARETİ

Vali Musa Işın, yönetimin ardından OSB’de bulunan fabrikaları da ziyaret etti. 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Öztaş Makine ve Metal Fabrikası ile Asel Teknik’i ziyaret eden Işın ziyarette, Öztaş Makine ve Metal Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Öztaş ve Asel Teknik Makine İnşaat ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yenipazar, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barkın Minez ile birlikte üretim alanlarını gezen Sayın Valimiz, üretim süreçlerini inceleyip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Işın fabrik çalışanlarıyla da sohbet ederek kolaylıklar diledi.

MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir