Sanayi ve tarım masaya yatırıldı

534

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında farklı gündem maddeleri ile yapılan toplantılarda bu hafta sanayi ve tarım konusu ele alındı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantının 1. oturumunda sanayi konulu değerlendirildi. Toplantıda, yeşil dönüşümün zorunluluğu, orta-ileri teknoloji üreten yatırımcılarım davet edilmesi, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi demir yolu park ve konteyner yükleme alanı projesinin oluşturulması, Zafer Organize Sanayi Bölgesinde Karayolları kapasite artışı dikkate alınarak aksiyon alınması, Sağlık Koruma Bantları, Küçük Sanayi Sitelerinin, Organize Sanayi Bölgesinde teşvik alabilmesi, özellikle küçük ve orta ölçekli üreticilerin kullanacakları bir OSB oluşturulması teklifi, alt yapısı hazır OSB alanlarının oluşturulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, Teknokent ile girişimcilik ekosistemini geliştirecek kuluçka merkezlerinin kurulması konuları görüşüldü.
Toplantının 2’inci oturumunda ise gündem tarım oldu. Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, ‘’Kütahya’nın Tarım Verileri’’ hakkında bilgi paylaştı. Sunumunda, tarımsal istatistikler, coğrafi işaretli ürünler, üretim değerleri, ihracat rakamları, kırsal nüfus rakamları, istihdam, stratejik hedefler, tarımsal üretim planlaması, kısıtlar/fırsatlar konularına değindi.
Kütahya Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan ise, Avrupa Birliği standartlarına yasal uyum süreci, yatırım başlıklarının belirlenme gerekçeleri, desteklenen sektörler, desteklenen harcamalar, kimlerin başvuru yapabileceği, destekleme süreçleri, Kütahya ili desteklenen sektörler ve örnek yatırımlar, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımlar, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme hakkında bilgi paylatı.
Paydaşlar arasında olumlu diyalog ve iş birliği ortamının oluşturulduğu toplantıda katılımcılar, kentin kalkınmasına yönelik ortak vizyonunun güçlenmesinin, yerel ekonominin ve istihdamın artırılmasının önemine vurgu yaptı.
Toplantıya, Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ile Mehmet Demir, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ile daire amirleri ile müdürler ve organize sanayi bölgelerinin temsilcileri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir