Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin Kütahya Şubesine görkemli açılış

1616

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin (TDMMB) Kütahya Şubesi, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.
TDMMB Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci, birliğin Türkiye’de 6 şubesinin olduğunu, dünyada da toplam 36 temsilciliğinin bulunduğunu ifade etti.

“Şanlı ecdadımız bu geleneği devam ettirmiş biz de bunu sürdüreceğiz” diyen Demirci, “Tarihte atalarımızın iz bıraktığı bütün topraklarda, biz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yeniden çıkabilmek adına oluşturulmuş Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin bu güzide binasının açılışını yapıyoruz” dedi.
Açılış töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, şunları kaydetti: “Kütahya olarak dünya kenti olmak istiyorsak iddialı olmak zorundayız. İddialı olmak için de birbirimize inanmalı, güvenmeli ve kenetlenmeliyiz. Kütahya gibi ülkesine ve milletine sevdalı insanların çok olduğu bir ilde böyle bir şubenin açılması şehrimize değer katacaktır. Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği’nin Yerel Yönetimler Komisyon Başkanlığı gibi bir sorumluluğum da var. O sorumluluk ve ünvanla birliğimizin iki ay kadar önce Türkmenistan’da yeni inşa edilmiş, son teknolojinin en güzel örneklerinin olduğu akıllı şehir açılış programına Cumhurbaşkanlığı özel davetiyle birlik başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve belediye başkanı olarak şahsım gittik. Türkiye’den tek bir belediye başkanı katıldı, o da şahsımdır. Orada birliğimizin ne kadar etkin ve gerçekten ne kadar ulvi görevler üstlendiğini görmüş, şahit olmuş bir hemşehriniz olarak konuşuyorum. Devletine, milletine, ülkesine, ülküsüne sahip çıkmış insanların en çok olduğu il Kütahya. Elbette ülkemizin her şehri değerli ve kıymetli ama Kütahya’nın bir misyonu var, kuruluşun kenti burası.”

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya’nın medeniyetler şehri olduğunu dile getirdi. Kızıltoprak, “Kütahya çok önemli bir Türk şehridir. Kütahya ahi şehridir. Bu şehir her yönüyle bizim şehrimizdir. Kütahya tarihiyle, kültürüyle ve ruhuyla bizim şehrimizdir. Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliğinin Kütahya’nın sahip olduğunu zenginliği başta diğer şehirler olmak üzere Türk dünyası kardeş şehirleriyle paylaşacağına eminiz” ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin (TDMMB) Kütahya Şube Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Şubemizin kapısı herkese açıktır. Ben milliyim, ülkeme hizmet etmek isteyen herkesle çalışırız. Kültür ve sanatı olmayan milletlerin geçmişi olmaz. Kültür sanat başta olmak üzere şubemizde çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TDMMB’nin Türkiye’deki 6. şubesinin açılış kurdelası protokol üyeleri tarafından ‘Hayırlı olsun’ temennisi ile kesildi.

Açılış için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Türk Dünyası Onursal Başkanı Ersin Tatar, Türk Dünyası Kurucu Başkanı Binali Yıldırım,  Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve diğer birçok protokol üyesi çelenk göndererek açılışın hayırlı olmasını diledi. İHA/AHMET ORUÇ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir