Kütahya’da adli yıl açılış töreni yapıldı

257

Kütahya’da adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Özyürek ve Kütahya Baro Başkanı Edip İlkay Sunay, Kütahya adliye binası bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Özyürek, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.
Bir toplumun barış, huzur ve güven içinde yaşamanın koşulunun adaletin sağlanması olduğunu belirten Özyürek, “Bir toplumda adalet yoksa adalet yoksa barış, huzur, güven yoktur. Bu noktada adalet mülkün temelidir. Adaletin tecellisi için emek sarf eden hakim, savcı, avukat ve memurlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Baro Başkanı Sunay ise yeni adli yılın hayırlı olması temenni etti.
Sunay, “Hukuk tahsili almış bir kişinin, bir hukukçunun şahsı için olduğu kadar, içinde bulunduğu topluma karşı da görev ve sorumlulukları vardır. Yaptığımız işi sadece meslek olarak görmek bu topluma yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Mücadelemiz, şahsımızın yanında toplum adına da olmalı, bilgi ve becerilerimizi halkın yararına sunmalı, bu bilgilerimizi hukukun üstün kılınması adına ve insan haklarının savunucusu olarak kullanmalı ve hukuksuzluklara karşı sessiz kalmamalıyız. Çünkü gerçekleştiremediğimiz, emek vermediğimiz, mücadelesini yapmadığımız her bir ideal aynı zamanda bizlere birer vebaldir ve toplumun sağır, dilsiz ve vurdumduymaz olmasına neden olur. Hukukun üstünlüğünün, hukuk devletinin, adil yargılanma duygusunun, toplumsal bilinç ve barışın sağlanmasının ancak güçlü, cesur ve bağımsız hukukçularla gerçekleştirilebileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Yine Biz Avukatlar; “Yalnızca bağımsız insan olmayı değil, insanların en bağımsızı olmayı, onur sayarız” Bizler yalnızca yasaları uygulamakla yetinmeyip, hukuku oluşturmaya ve yaşatmaya çalışmalı hakkın da yapıcısı olmalıyız” diye konuştu.
Tören, adliye bahçesinde sunulan ikramların ardından sona erdi..
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir