Orman şehidi dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı

274

Kütahya’daki orman yangınına müdahale ederken yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletme Şefi Murat Yıldırım’ın (36) cenazesi, merkeze bağlı Parmakören Mahallesi’nde defnedildi.

Tedavi için sevk edildiği Eskişehir Şehir Hastanesinde hayatını kaybeden Yıldırım için Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve kent protokolü, Yıldırım’ın babası Tahsin, annesi Fatma Yıldırım ve eşi Aslıhan Kalın Yıldırım ile yakınlarına taziyelerini iletti.
Tiryaki, burada yaptığı konuşmada, orman teşkilatı olarak büyük bir acı yaşadıklarını belirtti.
Orman yangınlarıyla mücadele ederken hayatlarını kaybeden orman personelinin de kanunen şehit sayılmaya başladığını belirten Tiryaki, şunları söyledi:
“Bugün bir kardeşimizin, bir yiğidimizin şehit cenazesinde beraberiz. Önce şunu sizlerle paylaşayım. Çok yakın bir zamanda devletimiz aldığı bir kararla zaten bizim inancımıza, değer yargılarımıza göre bu kardeşimiz zaten şehit. Yıllar boyu orman yangınlarında şehitler verdik. Toplum hep şehit olarak gördü. Ancak çok yakın bir zamanda da devletimiz çıkardığı bir kanunla, yasayla normal hudut boylarında nöbet tutan askerimiz, polisimiz şehit olduğunda nasıl hukuken de şehit statüsünü kazanıyorlarsa orman yangınlarıyla mücadele ederken de hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz de şehit statüsünde. Murat kardeşimiz artık dinen de hükmen şehit olduğu gibi hukuken de şehit statüsünde. Bize düşen görev bundan sonra aslında onun geride bıraktıklarına sahip çıkmak.”
Ormanların korunmasında daha hassas davranılması gerektiğine işaret eden Tiryaki, “Daha dikkatli olmamız lazım. Ormanları korumada hassas davranmamız lazım. Elimizden geldiği kadar bu coğrafyayı bizden sonraki nesillere, çocuklarımıza daha sağlıklı bırakmamız için bu şart. Orman teşkilatı başta olmak üzere Kütahya’mızın, şehidimizin ailesine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.
Veysel Tiryaki ve Kütahya Valisi Musa Işın, şehidin eşine Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.
Yıldırım’ın cenazesi, buradaki törenin ardından uzun araç konvoyu eşliğinde Parmakören Mahallesi’ndeki baba evinde, dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından cenaze namazı için Yeni Cami önüne götürüldü.
Kütahya Müftüsü İrfan Açık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Yıldırım’ın cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.
Kütahya’da 30 Ağustos’ta, kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gedikoğlu Çiftliği mevkisinde çıkan yangında, dozer operatörü Hasan Hüseyin Türker ile birlikte alevlerin arasında kalarak yaralan Orman İşletme Şefi Yıldırım, kaldırıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir