Toprak analizleriyle tarımsal Verimlilik artırılacak

245

Vali Musa Işın, tarımsal planlamaların toprak analizi sonuçlarına dayandırılacağını, analizlerin toprakların özelliklerini ve ihtiyaçlarını belirleyerek tarımsal üretimde verimliliği artıracak imkanlar sunacağını söyledi.

Vali Musa Işın, kurumları tanımak ve çalışmalarını yerinde görmek amacıyla başlattığı ziyaretlerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile devam etti.
Vali Işın, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık’tan bitkisel üretim, örtü altı varlığı, arazi varlığı, hayvancılık, tarımsal üretim değeri, sektörel destekler, tarımsal yayım, gıda denetimi ve ihracatı, mera faaliyetleri, kırsal kalkınma ve örgütlenme faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler aldı.


İL GENELİNDE TOPRAK ANALİZLERİ YAPILACAK
Kütahya’nın tarımsal potansiyelinin iyi değerlendirilmesi ve sürdürülebilir üretim oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Vali Işın, tarımsal faaliyetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için il genelinde toprak analizleri yapılmasını talimatlandırdı.


TARIMSAL PLANLAMA, ANALİZ SONUÇLARINA GÖRE YAPILACAK
Toprak analizlerinin 2024 yılı içerisinde başlayacağını ve yıl içinde bitirileceğinin altını çizen Vali Işın, tarımsal planlamaların toprak analizi sonuçlarına dayandırılacağını, analizlerin toprakların özelliklerini ve ihtiyaçlarını belirleyerek tarımsal üretimde verimliliği artıracak imkanlar sunacağını kaydetti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir