EĞİTİM ORDUSU VE OKULLAR YENİ DÖNEME HAZIR

1764

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yeni eğitim öğretim yılı için milli eğitim personeliyle birlikte yaz döneminde hummalı bir çalışma yürüttüklerini ve bütün hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

DERS KİTAPLARI ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR
Başyiğit, Orgeneral Asım Gündüz İlkokulunu ziyaret ederek yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin yapılan hazırlıkları inceledi.
Kütahya olarak yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirten Başyiğit, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2022-2023 eğitim öğretim yılının hazırlıklarını tamamladık. Hazırlıklarımız kapsamında bütün okullarımızda ders kitaplarımız sıraların üzerine yerleştirildi. 12 Eylül Pazartesi günü öğrencilerimiz okullarına gittiklerinde bütün öğrencilerimiz ders kitaplarını hazır halde bulabilecekler. Bunun yanı sıra Bakanlığımız tarafından geçen yıl uygulamaya konulan ve okullarımıza gönderilen yardımcı kaynak kitaplarımız da hazır halde. Ders kitaplarımızın dağıtılmasında emeği geçen bütün personelimize teşekkür ediyorum.”

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ DE AÇILIYOR
Okullarla birlikte bu yıl köylerde kullanılmayan köy okullarının Köy Yaşam Merkezleri olarak düzenlendiğini de dile getiren Başyiğit, şöyle devam etti: “Bütün bunların yanı sıra yeni eğitim öğretim yılımızda Köy Yaşam Merkezlerimizi de açıyoruz. İçinde anasınıfı, ilkokul ve hayat boyu öğrenme sınıfı bulunan eski köy okullarımızı yeniden hayata geçiriyoruz. Buraları, öğrencilerimizin aileleri ile birlikte eğitimden faydalanacakları bir mekana dönüştürüyoruz. Köy Yaşam Merkezlerimizin hazırlıklarında da sona gelindi.”

“YAZ TATİLİ BOYUNCA DA ÇALIŞAN PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Yaz döneminde Milli Eğitim camiasının gayretli çalışmalar sergilediğini de aktaran Başyiğit,
“Tüm bu çalışmaları milli eğitim personeli olarak yaz boyunca hummalı bir çalışma dönemiyle yaptık. Bu çalışmalarda emeği olan, alın teri döken bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılımızın başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.
Başyiğit, il genelinde 566 okulda, 5 bin 624 derslikte, 99 bin 865 öğrencinin ders başı yapacağını da sözlerine ekledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir