Eğitim Bir-Sen yetkisini tazeledi

1118

Yetkili Sendika belirleme çalışmaları kapsamında, Eğitim Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şubesi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan mutabakatta, il genelinde eğitim hizmet kolunda yeni bir rekora imza atarak 4 bin 251 üyesiyle tüm eğitim çalışanlarını temsil etme yetkisini yineledi.
Mutabakat sonrası bir açıklama yapan Şube Başkanı Fatih Köse, “İl genelinde eğitim hizmet kolunda yeni bir rekora imza atarak 4 bin 251 üyemizle tüm eğitim çalışanlarımızı temsil etmenin ve yetkimizi, sendikamıza ait olan rekoru yenileyerek tazelemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.
Sayısal olarak diğer tüm sendikaların üye toplamlarının 2 katından fazla üye yaptıklarını ve yetkinin destanını yazmaya devam ettiklerini dile getiren Köse, şunları söyledi: “Emek, hak, özlük ve özgürlük mücadelemizin, akıttığımız terin, gösterdiğimiz çabanın karşılığını almış; mazlumdan, mağdurdan, milli iradeden yana duruşuyla eğitim çalışanlarının yüksek teveccühünü almış sendikamız, eğitim çalışanlarımız ve medeniyet değerlerimiz için emin adımlarla çalışmalarına devam etmektedir. Çözüme odaklanmak yerine problemlerle popülizm devşiren, kendi insanıyla ve onun değerleriyle kavgalı sendikalar daima kaybetmeye mahkûmdurlar. Çalışanlarımız sendikacılık yapanlarla, yapıyormuş gibi yapanları; zor ve sıkıntılı dönemlerde öne düşenlerle, ortadan kaybolanları; emek, hak, özlük ve özgürlük mücadelesinde alın teri olanlarla, hiçbir emek ortaya koymadan kazanımları sahiplenenleri; henüz sonuca ulaştırılamayan konularla ilgili gayretimizi görmezden gelerek destek olmak yerine köstek olanları ayırmış ve haklının yanında yer alarak Eğitim Bir-Sen’imizin zirvedeki yerini tescillemiştir. Eğitim Bir-Sen’in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil “araç”tır. Bizim için yetki, emeği ve ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde ise; ülkemizin menfaatlerini gözetmektir, bununla birlikte insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yakışır bir hayat standardına ulaşmasını sağlama adına sadece bir vesiledir. Kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelemize en üst perdeden devam edeceğiz.”
Köse, yetkinin kazanılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Sendikalarını henüz üye olmamış eğitim çalışanlarına da seslenen Köse, açıklamasını şöyle tamamladı: “Gayretimize ortak olmanın bahtiyarlığını bizimle paylaşmak isteyen ve henüz üyemiz olmamış eğitim çalışanlarımızı da Eğitim-Bir-Sen bayrağı altında birlik olma çağrımızı bir defa daha yineliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yetkimiz kutlu, birlikteliğimiz daim olsun.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir