Kütahya’da israil’e tepki

359

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) üyeleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri kınadı. Cumhuriyet Caddesi Karagözpaşa Camisi önünde bir araya gelen platform üyeleri, İsrail’i protesto etti.
Platform Başkanı Nazif Kocaçoban, hazırlanan açıklamayı okudu.
Mescid-i Aksa’nın her yıl ramazan ayında hedefe konulduğunu ve bir Yahudi mabedine çevrilmek istendiğini dile getiren Kocaçoban, şunları kaydetti: “İsrail yine kendisine yakışanı yaptı. Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara şiddet uyguladı, hatta masumları öldürdü. Müslümanların kutsal mabetlerinden biri olan Mescid-i Aksa’yı yine Müslümanların kutsal günleri olan ramazan ayında işgale girişti. Tek silahları taş ve parmaklarından akıp taşa bulaşan kan olan Müslümanlara, zulmetti.. Ancak biz biliyoruz ki Müslümanlar hakka ve hakikate şahitlik ederler. Filistin’deki zulme de sessiz kalamazlar. Ve bu bilinç ile bir kez daha sözümüzle ve kalbimizle haykırıyoruz ki ey İsrail, bir gün akıttığın masumların kanında boğulacaksın. Siz bir terör devletisiniz, bebek katilisiniz ve zalim işgalcilersiniz.”
Filistin’de yaşananlara dünya devletlerinin sessiz kalmasına da tepki gösteren Kocaçoban, “Ümmetin çocukları öldürülüyor, kardeşlerimiz öldürülüyor. İnsanlık tarihinin işlendiği en büyük zulümlerden biri işlenmeye devam ediyor. Dünya ise kendine yakışanı yapıyor. Sessiz. Oysa Ukrayna’da ki zulme sessiz kalamamıştı. Zulmün her çeşidine karşıyız ve acı yarıştırmıyoruz. Acı, acıdır. Ukrayna’da da acı acıdır, Filistin’de de acıdır. Bizim için acının rengi, dili, dini yoktur. Fakat dünya Filistin’e sessiz.” İfadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir