Tıp bayramında hekimlerden grev

731

Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde görev yapan hekimler 14 Mart Tıp Bayramında iş bırakma eylemi yaptı.
Hekim-Sen Kütahya İl Temsilcisi Ahmet Altıntaş, yaptığı açıklamada, en zor sınavlarda üstün başarılar göstererek, gecesini gündüzüne katıp tıp ilmini öğrenmek için gençliğini feda etmiş, hastalara şifa vermek için uzun ve zorlu eğitimlerden geçerek mesleğini yapmaya hak kazanmış, ülkenin en çalışkan çocukları olduğunu savundu.
Hekimler olarak mücadeleden kaçmadan, gördüğü eziyete ve itibarsızlaşmaya rağmen çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Altıntaş, şunları kaydetti: “Keşke, aldığımız maaş kadar uğradığımız şiddet, yediğimiz küfür, öldürülen meslektaşlarımız hakkında da sadece 1 cümle sarf edilseydi. En azından bu şereften mahrum bırakılmamayı istiyoruz. Bugün, 14 Mart Tıp bayramını kutlamıyor, ülke genelinde 3 günlük bir yas ilan ediyoruz. 14 Mart Tıp bayramını bayram gibi kutlayacağımız günlerin ise biran evvel gelmesini ümit ve şevkle bekliyoruz.”
etkin bir sağlıkta şiddet yasasının çıkmasını ve devletin kendilerini tam anlamıyla korumalarını beklediklerini kaydeden Kütahya Tabip Odası Başkanı Hilmi Koputan da, “Çalışan tüm meslektaşlarımız için makul bir ödeme, rahat bir emeklilik ve özlük haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Aile hekimleri için 30 haziran 2021 de çıkan ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da revize edilmesini istiyoruz. Malpraktis davalarının son bulması ve hakimler gibi hekimlerinde bu konuda devlet korumasına alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Kütahya Aile Hekimliği Derneği Başkanı ve Aile Hekimleri Federasyon Delegasyonu Cem Çerkeş de açıklamasında, “Birinci basamak sağlık hizmetlerinde bu ülkenin sağlık alanındaki en önemli gerçeğinin aile hekimliği sistemi olduğunun bilinci ile ‘’ önce insan’’ diyerek, mesleğimizin kutsallığı gereği sahadaki her bir aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı, tüm olumsuz duruma rağmen insanüstü bir çaba ile mücadele etmektedir. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) olarak yıllardır başarıyı kendi hanelerine yazdıran sağlık idaresine sunduğumuz önerilerin dikkate alınmadığını üzülerek görmekteyiz. Yetişmiş beyinlerin, bu ülke evlatlarının her gün onlarcasının memleketi terk ettiği dönemde, fedakârca görevi başında bulunan hekimlerin hak edişlerinin ve özlük haklarının görmezden gelenlerin nihai maksatlarını anlamakta zorlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir