Hastalarla sohbet edilerek ameliyatsız tedavi

581

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tiroit nodülleri ablasyon (yakma) işlemi ile hastalarla sohbet edilerek tedavi ediliyor.
Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşan, Kütahya’da da uygulanmaya başlanan ameliyatsız, ablasyon yöntemi ile bugüne kadar 15 hastanın tedavi edildiği öğrenildi.
Hastanede görev yapan Girişimsel Radyoloji uzmanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, nodüllerin sık karşılaşılan tiroit bezi hastalıklarının başında geldiğini belirtti.
Nodüllerin tedavisinin bugüne kadar ameliyat ile tedavi edildiğini ancak gelişen teknoloji ile birlikte bu tedavilerin ameliyatsız olarak da yapılabildiğini aktaran Korkmaz, şunları söyledi: “Günümüzde bizim de hastanemizde uyguladığımız ameliyatsız, radyofrekans ablasyon (yakma) yöntemi ile hastalarımızı tedavi edebiliyoruz. Küçük bir iğne deliğinden girerek, sadece lokal anesteziyle radyofrekans ablasyon (yakma) tedavisini başarıyla hastalarımıza uygulamaktayız. Bu işlem oldukça kısa ve pratiktir, herhangi bir kesi ve kanama riski çok düşüktür. Bu yöntemle hastalarımız aynı gün taburcu olabilmektedir. Bu uygulama ülkemizde de yeni başlayan bir uygulama ve yavaş yavaş yaygınlaşıyor diyebiliriz. Bu yöntemi uyguladığımız 15 hastamız oldu ve hepsinde başarılı sonuçlar elde ettik.”
İşlemi, tiroit bezinde nodül olduğu Endokrinoloji ve Metobolizma Hastalıkları Bölümünde görev yapan Doç. Dr. Güven Barış Cansu ve Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Aydın tarafından tespit edilen 33 yaşındaki Mine Uzun’a başarıyla uyguladıklarını da anlatan Korkmaz, yöntemin ameliyata göre daha ekonomik olduğunu sözlerine ekledi.
Yöntemden hastaların oldukça memnun olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ertürk Urfalı ise, uygulama ile hastaların ameliyata bağlı risklerinin daha düşük olduğunu ve normal hayatlarına daha kısa sürede dönebildiklerini ifade etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir