Eğitim için geldi, tatlı dile, güler yüze Müslüman oldu

608

Fildişi Sahili’inden Türkiye’ye gelip Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İşletme Fakültesine kayıt yaptıran 26 yaşındaki Anistide Kouadıo, İslamiyet’i seçti.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesine İşletme öğrenimi için gelen ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe öğrenen Kouadıo, Müslüman öğrenciler arasındaki samimiyetten etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.
Anistide Kütahya İl Müftülüğüne arkadaşları ve Üniversite Camii’nde görev yapan cami görevlileri Mustafa Kızıldağ ve Cihan Dinler ile birlikte geldi.
Kütahya Müftülüğüne gelerek kararını açıklayan Kouadıo için İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş başkanlığında Müftülükte ihtida töreni düzenlendi.
Demirtaş’ın İslam’ın temel esaslarıyla ilgili verdiği bilgilerin ardından şahitler huzurunda kelimeişehadet getiren Kouadıo, Müslüman oldu.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ihtida töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Aramıza hoş geldiniz. İnsanlıktan zaten kardeşimiz idiniz, şimdi de din kardeşimiz oldunuz.
Bu şehadetinizle birlikte barış dini olan İslam’ı seçmiş oldunuz. İmanınız mübarek olsun. Yeni adınız tercihiniz üzere İbrahim’dir. İslam üzerine daim olunuz. Şimdi tertemiz yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. Dinimiz İslam’a göre, İslam dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı, Allah Teâlâ’nın bağışladığını, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam bizlere müjdelemektedir. Bu imanınız ve ikrarınızdan sonra güzel dinimizin temel ibadetleri olan namaz, oruç gibi ibadetleri ifa etmek için dini bilginizi geliştiriniz ve zenginleştiriniz. İslam ahlakına ait değerleri gündelik hayatınızda uygulamak, Kur’an-ı Kerimi öğrenmek ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’i tanımak için gayret ediniz.”
İbrahim ismini alan Fildişili Sahili uyruklu üniversite öğrencisi Anisti de,”Kelime-i şehadet getirdikten sonra kendimi çok mutlu hissediyorum. Adeta ikinci defa doğdum. Burada işletme eğitiminden önce Türkçeyi öğrenmek için bulunuyorum. TÖMER’de (Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde) Türkçeyi öğreniyorum. Bu merkezde farklı ülkelerden gelen 8.000’den fazla binlerce yabancı uyruklu öğrenci var. Geldiğim günden beri arkadaşlarımı gözlemliyorum. Müslüman öğrenciler arasındaki samimiyet, kardeşlik, yardımlaşma beni çok etkiledi. Diğer dinlere mensup öğrenciler arasında böyle bir iletişim görmedim. Burada çok özgür ve güvene dayalı bir ortam var. Bundan önce Hristiyanlık dinine mensup evanjelik bir genç idim. Bugün burada İslam dinini seçmekle çok büyük mutluluk içindeyim” diye konuştu.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ihtida töreni sonrasında üniversite öğrencisi İbrahim’e, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan Fransızca anlatımlı dini eserler hediye etti.
Üniversite Camii Görevlisi Mustafa Kızıldağ ise, “Kütahya’mıza başta Afrika ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve komşu ülkelerimizden gelen binlerce öğrenci var. Bu öğrenciler önce TÖMER‘de Türkçeyi öğreniyorlar. Öğrenciler, camimizi ve bizleri de ziyaret ediyorlar. Onlarla sohbet edip, sorularına cevap veriyoruz.
Bu süreç içinde İbrahim kardeşimiz öğrencilerin ve bizlerin ilgi ve alakasından, kendi akranları arasındaki Müslüman öğrencilerin samimiyet ve dayanışmasından etkilenerek İslamiyet’i seçti. Kendisini tebrik ediyoruz” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir