Bu gece Regaip Kandili

379

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, özlenen, rağbet edilen ve değer verilen anlamlarına gelen Regaip Kandilinin bugün gece idrak edileceğini bildirdi.
Kocaçoban yaptığı yazılı açıklamada, Yüce Allah’ın birçok olayın sırrının ne olduğunu bizlerin bilemeyeceği zaman dilimleri ve mekânlar tahsis ettiğini, bu zaman dilimleri kandil geceleri arefe günleri ve bayramlar olarak belirtilebileceğini söyledi.
Mübarek geceler arasında yer aşan Regaip Kandilinin bugün akşam idrak edileceğini dile getiren Kocaçoban, şunları söyledi: “Regaip; herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir, bu gece üç ayların ilk kandil gecesidir. Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermiştir. Allah ü Teâlâ bu gece müminlere rağbetler yani ihsanlar ikramlar yapar bu geceye hürmet edenleri affeder. Peygamber sav ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay recep ayıdır.
Bir de bu ayda sevaplar kulların defterlerine bol bol döküldüğü için recebül esabb denmiştir. sabbe dökmek akıtmak anlamına gelmektedir. Recep ayı aynı zamanda haram aylardandır. Dua ve ibadetlerin kabul edildiği gece olması hasebiyle önemli bir gecedir. Böyle kutsal gün ve geceleri manevi olarak değerlendirmeliyiz. Dünyayı etkileyen Covid-19 isim değiştirerek etkisini maalesef devam ettiriyor. Bu salgın sebebiyle birçok insan vefat etti vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz hastalığın bir an önce bitmesini ve hayatın normal akışına dönmesini yüce Mevla’mızdan niyaz ediyoruz. Bir daha böyle musibetlerin olmamasını temenni ediyoruz. Üç ayların camiamıza milletimize Kütahya’mıza hayırlar ve güzellikler getirmesini niyaz ediyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir