‘Şehri yıpratıcı haberlerin az olması sevindirici’

402

Kütahya Valisi Ali Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Kütahya’da görev yapan gazetecilerin ülkesi ve şehrine fayda sağlayacak çalışmalar yaptığını, yıpratıcı haberlerin az olmasının ise sevindirici olduğunu bildirdi.
Kentte yerel ve ulusal basında görev yapan gazeteciler için valilik tarafından kentteki bir otelde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Çelik, gazetecilerin günlerini kutladı.
Çelik, “Bir günün altının çizilmesi ve o güne vurgu yapılması önemli. Günlerin birbirinden anlamlı ya da anlamsız olarak ayrışması mümkün değil. Bu gibi günler yaptığımız veya yapacağımız çalışmaları değerlendirme ve yol haritası çizme için bir fırsat olur. Her bir çalışanın aileleri ile birlikte sağlık, huzur v e mutluluk için yaşamını sürdürmesini öncelikle temenni ediyorum.” dedi.
Gazetecilerin önemli görev icra ettiklerini de belirten Vali Ali Çelik, şunları söyledi: Bütün çalışan gazeteciler olarak değişen dünya, teknolojinin gelişmesi, ülkedeki algı ve unsurların değişmesinin getirdiği zorlukları yaşıyorsunuz. Bu zorlukları aşabilmek için de kendi yapabileceğimiz çalışmaları yapacağız. Başkalarının yapacağı çalışmaları da onlara tekraren hatırlatmak gerekiyor. Kamunun, özel hayatın, toplumsal yaşamın kendini yenilerken yaşadığı sıkıntıları, sevinç ve mutlulukları ancak sizler aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunulabiliyor. Sizler ciddi bir emek harcıyorsunuz. Özellikle sahada alın teri akıtan, mücadele eden bütün arkadaşlarıma, çalışan gazetecilerimize, onların orada görev yapmalarına imkan sağlayan gazete sahipleri ve yöneticilerine devletim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”
Ahlaklı ve ilkeli olmanın çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Vali Çelik, “İnsanların hayatlarındaki en değerli şeyin iş ahlakı ve ahlak olduğunu düşünüyorum. İlkeli ve ahlaklı yaşamanın çok değerli olduğuna inanan biriyim. Gazetecilik tam bunun göbeğinde yer alıyor. Doğru ve tarafsız bilgilendirme, kamuoyunun haber alma özgürlüğünü ve hüviyetini sağlanması için metot geliştirme tam da bu işin göbeğinde. Bu yönüyle de yaptığınız iş gerçekten çok değerli. Sizlerin bu süreci yürütmenizdeki çabası da ayrıca memnuniyet verici. Kütahya özelinde konuşacak olursak herkesin derdi bu ülkenin ve şehrin daha iyiye gitmesidir. Gazetecilerin haber alma veya verme dışında görevi olmamasına rağmen ülkesi veya Kütahya için bir şeyler yapma çabası da çok kıymetli. Bazen maalesef kasıtlı, yönlendirici veya şehri yıpratıcı haberler de bazen kamuoyuna çıkabiliyor. Ama Kütahya’da karşılaştığımız en değerli şeylerden bir tanesi de bu tür haberlerin sayısının az olması. Şehre değer katma arayışının daha öne çıkması Kütahya’mız ve bizim için değerli” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir