İHH’ya uluslararası ödül

592

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı’nın 50 ülkede sürdürdüğü ve bugüne kadar 124 bin yetim çocuğa ulaştığı yetim projesinde uluslararası ödül aldığını bildirdi.
Hayata geçirilen yetim projesi, Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından ödüllendirildi.
Başkan Yenipazar, yaptığı açıklamada, ödülün kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.
Proje ile 50 ülkede 124 bin çocuğa hamilik yapıldığını aktaran Yenipazar, şunları söyledi: “Hem dinimizin hem insanlığımızın gereği olan yetimlere sahip çıkma düsturumuz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yetim projesi, bu sene Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından uluslararası değer ödülüne layık görüldü. Gerçekten bu ödül bizi çok mutlu etti. Proje ile dünya genelinde faaliyet gösteriliyor. Elhamdülillah bugün Türkiye’mizde ve dünyanın değişik yerlerindeki 50 ülkede bu projemiz devam ediyor. Bugün itibariyle baktığımızda 124 bin 338 yetime hamilik yapıyoruz. Tabi bu vakfımızın gerçekleştirdiği bir proje ama Türkiye’deki hayırsever kardeşlerimizin ortaya koymuş olduğu bir hayır çalışması.”
Proje ile önceliklerinin Türkiye olduğunu da kaydeden Yenipazar, şöyle devam etti: “Bu projemizde önceliğimiz elbette ki Türkiye, sonra akabinde yakın çevremizden başlıyoruz. Hemen yakınımızda Suriye, sonra Filistin, Irak, Mısır, Kırgızistan, Kırım, Kosova, Kuzey Makedonya, Libya, Lübnan, Karadağ, Kenya, Keşmir, Hindistan, Haiti, Gürcistan, Gana, Etiyopya, Eritre, Moritanya, Myenmar, Nepal ve ismini sayamadığım birçok ülkede bu projemizi sürdürüyoruz.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir