Hafızlıklarını tamamlayıp icazetlerini aldılar

365

Kütahya’da hafızlık eğitimini tamamlayan 36 kız öğrenci, hafızlık icazet belgelerini düzenlenen görkemli törenle aldı.
Kütahya İl Müftülüğüne bağlı Fuatpaşa, Bölcek, Hesna Köksal ve Parmakören Kız Kur’an kursları ile hafızlık proje okulları Şule Mete Tetik ve Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulunda öğrenim gören ve hafızlığını tamamlayan öğrenciler, Dumlupınar Spor Salonu’nda düzenlenen törenle hafızlık belgelerini aldı.
Vali Ali Çelik, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende yaptığı konuşmada, Kur’an talebelerinin Kur’an’ı ezberleyerek çok önemli bir işi başardıklarını belirtti.
İcazet merasiminin öğrenciler hayatları için bir mihenk taşı olacağını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
“Öğrencilerimizin bundan sonraki yaşamlarında bu azim ve kararlılıklarını artırarak devam etmesini diliyorum. Hafız olan, bunu başarabilen dimağlar birçok şeyi de başarır. Memleketimizin onlara ihtiyacı var. Öğrencilerimiz gelecekte hem hafızlıkları hem de diğer eğitimleri ile ülkemize çok büyük katkılar sunacaklardır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile İl Müftülüğümüzün ortak gerçekleştirdiği bu proje, bir taraftan hafızlık eğitimini alan diğer yandan da örgün eğitimlerine devam eden gençlerimizin olması kurumların işbirliğinin ülkemizde ne kadar başarılı ve önemli olduğunun bir göstergesi. Artık kurumlar kendi kurumsal yapıları içinde değil, ülkenin ortak çıkarları için bir araya gelmenin daha kolay olduğunu düşünerek hareket ediyorlar. Bu da bize büyük güç katıyor.”
Törene katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Belgin Konarılı ise, hafızlık icazet merasimlerinin dünyanın en huzurlu ve mutluluk verici manzarası olduğunu belirtti.
Eskiden kız hafızların sayıca erkeklerden daha az yetiştiğini aktaran Konarılı, şunları kaydetti: “Eskiden bir ilde 5-10 kız hafız, bunun yanında 100 erkek hafız yetiştiriliyordu. Bazı dönemler ise 50 kız hafız, 2 erkek hafız yetiştirdik. Şimdi görüyoruz ki neredeyse erkek ve kız hafızlar başa baş gidiyorlar. Elhamdülillah Müslüman, dindar ve eğitime önem veren Kur’an toplumunun göstergesidir. Kız ve erkek hafızlarımız aynı derecede yükselmeli ve çoğalmalıdırlar. Bugün maşallah kızlarımız Kur’an kurslarına bir kız çocuğu gibi girip adeta melek gibi çıkarlar. Bu yüzden onları yetiştiren, eğitimleriyle ilgilenen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Yine onları Kur’an kurslarına, Kur’an ilmine adayan anne ve babalarına da çok şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan da razı olsun.”
Böylesine önemli bir programda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti aktaran Belediye Başkanı Alim Işık, “Kütahya’mız birçok alanda öncü olduğu gibi hafızlık gibi önemli bir alanda da Türkiye’mizde önemli bir noktada. Ben öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum” dedi.
Kütahya’nın, hafızlık belgesi alan öğrenci sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydeden İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Hafızlık kitabı öylesine ezberlemek değildir. Hafızlık Kuran-ı Kerim’i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuzluk yapmak ve aydınlattığı yolda yürümektir. Hafızlıklarını tamamlayıp belge alan öğrencilerimizi, onları bu kurslara gönderen değerli velilerini ve tabi ki cevheri mücevhere dönüştüren hocalarımızı Kütahya’mıza hafızlık eğitimi veren, emeği geçen, hayırlı hizmetlere destekte bulunan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Öğrencilerin, örgün eğitimlerinin yanı sıra hafızlık eğitimi almalarına imkan sağlayan projeyi Kütahya’da beş yıldır başarıyla sürdürdüklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de, “2016-2017 yıllarında hayata geçirdiğimiz projeyle bugüne kadar bir çok öğrencimizin eğitimini tamamladık.2020-2021 yılları itibari ile bu proje kapsamında 408 öğrencimiz onlar için özel olarak hazırlanan bir program çerçevesinde bir hafızlık eğitimini de devam etmektedirler. Bizler de öğrencilerimizin sene kaybı yaşamadan örgün eğitimle birlikte hafız sıfatına nail olabilmeleri için kurumlarımızın iş birliği içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendilerini küçük yaşta daha küçük bir fide iken maddi ve manevi olarak yetişme gayesinde olan çocuklarımız bir taraftan okullarına başarılı bir şekilde devam ederken , bir yandan da Kuran’ın hafızlık mertebesiyle olgunlaşmaktadırlar” diye konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın da katıldığı törende konuşmaların ardından, protokol üyeleri öğrencilere icazet belgeleri ile çeşitli hediyeler takdim etti.
Törende, Ayasofya Camisi Baş İmamı Ferruh Muştuer ile Fatih Camisi Baş imamı Metin Çakar Kur’an ziyafeti sundu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir