Bilal-i Habeşi Camisi’nin ısınma problemi çözüm bekliyor

566

Kütahya’da yaklaşık 9 yıl önce yapımına başlanan ve ibadete açılan Bilal-i Habeşi Camisi’nin cemaati, caminin ısınma probleminin bir an önce giderilmesini istiyor.
Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan caminin ısınması ve diğer eksikleri, iddiaya göre dernek başkanı Hüseyin Baykal’ın duyarsız davranmasından dolayı giderilemiyor.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan cami cemaatinden Rasim Çiftçi, yetkililerin derneği denetlemesini ve ağır kış şartlarından önce ısınma probleminin giderilmesini istedi.
Çiftçi açıklamasında şunları söyledi: “Cami derneği yaklaşık 9 yıl önce kuruldu ve 9 yıldır camimiz tamamlanamadı. Yine yaklaşık 4 yıl önce buranın boyası, sıvasını şahsen ben yaptırdım. O zamandan beridir iskan alınıp camimizin ısıtma sistemi yapılmadı. Dernek başkanı daha 3-4 yıl beklememizi, dişimizi sıkmamızı söylemiş. Dernekler Müdürlüğüne bir süre önce derneğin denetlenmesi, işin neden bitmediği ile ilgili araştırmanın yapılması için dilekçe verdik. Burasının iskanı neden alınamıyor, ısıtma sistemi neden yapılamıyor, bu denetlensin. Bu camiden sonra yapımına başlayan 5 caminin yapımı tamamlandı. Burası Kütahya’nın en büyük mahallelerinden birisi. İstenirse camimizin ısıtma sistemi için hayırseverlerimiz de yardım eder. Ancak dernek yönetiminin yapılacaklara engel olduğu söyleniyor. Biz cemaat olarak bunu hak etmiyoruz.”
Bir diğer vatandaş ise, “Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, iş yapılsın istiyoruz. Eğer dernek başkanı iş yapmayacaksa kenara çekilsin, iş yapacak olan birisi bu işe talip olur. Ama biz şu anda muhatap bulamıyoruz. Bizim dernek başkanının şahsıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Zaten tanımayız, bilmeyiz. Biz bu yapılması gerekenlere neden engel olunuyor, onu merak ediyoruz. Biz yetkililerden para, pul istemiyoruz. Buranın denetlenip eksiklerinin giderilmesinin önündeki engelleri kaldırmalarını istiyoruz.” diye konuştu. ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir