‘Kütahya’nın büyük kapasiteli Hastaneye ihtiyacı var’

584

Kütahya Sağlık Bilimleri üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya’da diş hastanesi konusunda yaşanan randevu sıkıntısının farkında olduklarını, büyük kapasiteli hastaneye ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.
Kavuncu, KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde faaliyete giren Dijital ve Estetik Diş Kliniği Ünitesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bu merkezde hasta tedavisi değil, öğrencilerimizin eğitim gördüğü derslikler, laboratuvarlar ve bu tarzda merkezler var. En önemli zenginliğimiz insan kaynağımız. Bu süre içerisinde 12’den 50 ye çıkan doktor kapasitemiz var. Önemli bir gelişme ama yeterli değil. Bu sayıyı 100’ün üzerine çıkarmamız gerekiyor. 8 uzmanlık alanında hizmet veriyoruz. 63 tane ünite var. Kütahya’nın 150 üniteli bir hastaneye ihtiyacı var.”
KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılmasının üzerinden henüz 1 yıl geçtiğini ve merkezden hizmet alan hastaların memnuniyetinin oldukça fazla olduğunu da kaydeden Kavuncu, “Burası açılalı 1 yıl oldu. Bugün Kütahya’nın vazgeçilmez bir hizmet merkezi oldu. Çok memnuniyet ve biraz da şikayet var. Buraya gelen hastalarımızdan çok yüksek memnuniyet alıyoruz. Bu konuda emeği geçen bütün hocalarımıza, doktorlarımıza, asistanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Şikayet konusu, randevu sorunu. Bunun farkındayız, randevu zorluğu çekiliyor. Talebin ve kapasitenin orantısız olması. Kütahya’nın büyük kapasiteli hastaneye ihtiyacı var. Bunun önemli nedenlerinden bir tanesi Sağlık Bakanlığı’nın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde uzman hekim yok şuanda. İleri tıp uygulamaları, diş hekimliği uygulamaları yapılamıyor.” ifadelerini kullandı.
Diş hastanelerinde uzmanlığın öneminin her geçen gün arttığını da aktaran Kavuncu, “Bu konuda vatandaş da bilinçlendi. “Ben endodontits arıyorum, protez uzmanı arıyorum” diyor. Tabi uzmanlık diş hekimliği hizmetleri ile rutin devam eden hizmetleri bir arada götürmek çok kolay değil. Vatandaşımız şunu bilsin ki biz elimizden geldiği kadar kapasitemizi artırmak, daha çok hocamızı buraya alabilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Geçen üç sene yaşanan ivmelenme bunun bir neticesi.” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir