Kütahya’da 20 kurum daha ‘Erişilebilir Belgesi’ aldı

545

Kütahya Valisi Ali Çelik, 2021 yılında yapılan denetim ve incelemeler sonucunda kentteki 20 kurumun daha erişilebilir belgesi almaya hak kazandığını bildirdi.
Kütahya’da düzenlenen Dünya Engelliler Günü programında erişilebilirlik belgesi almaya hak kazanan kurumlara belgeleri takdim edildi.
Vali Ali Çelik, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kütahya’nın 72 erişilebilirlik belgesiyle Türkiye’de 9’uncu il olduğunu dile getirdi. Vali Çelik, şunları kaydetti: “72 kurumumuz erişilebilirlik belgesi aldı. Herkes için erişilebilirlik anlayışıyla çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğü şehrimizin Türkiye’nin ilk 10 ili arasında yer alması mutluluk verici. Daha iyisi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Biz hep birlikte güçlüyüz. Sorunlara ve çözümlere hep birlikte eğilirsek engelli bireylerimizin yaşadığı, karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırabiliriz.”
Vali Çelik’in konuşmalarının ardından; Hezar Dinari Kültür Merkezi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu, İl Emniyet Müdürlüğü, Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği ve Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Amirliği, Simav Kışla Caddesi, Simav Eski Garaj Caddesi ve Simav 4 Eylül Açık Otoparkı, Emet Mustafa Mutlu Engelsiz Yaşam Parkı, Altıntaş Yürüyüş Yolu, Aslanapa Kültür Evi, Şehit Mustafa Baş Aile Sağlığı Merkezi, 100. Yıl Aile Sağlığı Merkezi ve Şaphane Toplum Sağlığı Merkezi, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Domaniç Hisar İlkokulu ve Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Gediz Kız Yurt Müdürlüğü Binası ve Gediz Erkek Yurt Binasının erişilebilirlik belgeleri takdim edildi.
Kütahya Valiliği Engelli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu üyelerine de teşekkür belgesi verildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir