Şizofreni ile Yaşam Derneğinden Gözleme etkinliği

648

Kütahya Şizofreni ve Yaşam Derneği, Kütahya Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bahçesinde üyelerine yönelik gözleme etkinliği düzenledi.
Dernek Başkanı Hasan Ünal, düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, gözleme etkinliğini 7 yıldır geleneksel hale getirerek düzenlediklerini söyledi.
Amaçlarının etkinlikle hastaları topluma kazandırmak ve kaynaştırmak olduğunu belirten Ünal, şunları kaydetti: “Amacımız, hastalarımızı topluma kazandırmak. Çünkü aileden bir kişi hasta olduğu zaman aile tamamıyla bu durumdan etkileniyor. Dernek olarak onlara destek vermek, sahip çıkmak, psikolojilerini düzeltmek adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Hastalarımızın dışlanmaması için elimizden gelen her türlü gayreti yapmaya çalışıyoruz. Bizler de birer engelli adayıyız. Lütfen engelli vatandaşlarımızı dışlamayalım, onlar bizim kardeşimiz, canımız ciğerimiz. Bizleri buraya gelerek onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Gönüllü olarak gelip burada gözleme yapan kardeşlerimize de Allah razı olsun.”
Kütahya Toplum Ruh Sağlığı Merkezinin ruh sağlığı ve kronik bakımdan rahatsız olan hastaların toplum içinde tedavi edildi bir birim olduğunu kaydeden merkezde görevli uzman doktor Süleyman Kebir ise, “Burada yaptığımız etkinlikle tedavilerimizin bir parçası. Hastalarımızın toplum içine dönerek hastalıklarını bir kenara bırakarak toplumda saygın bir birey olarak hayatlarını devam edebilmeleri için çalışıyoruz. Böyle etkinlikler yaparak toplum içine daha çok katılmalarını sağlayarak hastalarımızın sosyalleşmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu etkinliklerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte, dernek üyeleri ve yakınlarının hazırlamış olduğu gözlemeler, katılımcılar tarafından müzik ve şiir dinletisi eşliğinde ikram edildi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir