Demirciören Hayırseverler Külliyesi hizmete girdi

613

Kütahya’nın merkez köylerinden Demirciören’de hayırsever köy halkının destekleriyle 1 milyon 750 bin TL’ye inşa edilen Demirciören Hayırseverler Külliyesi, Vali Ali Çelik’in katıldığı törenle hizmete girdi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
Demirciören Hayırseverler Külliyesinin birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu söyleyen Vali Ali Çelik, “Az çok demeden herkesin el ele verip katkı sunduğu, bir araya gelince nelerin yapılabileceğini gösteren en güzel örneklerden biri. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisinin rehberliğinde vefa gösteren, katkı sunan herkese devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“YAŞAM MERKEZİ OLMUŞ”
Bünyesinde cami, Kur’an kursu, gençlik merkezi, çok amaçlı salon bulunan Demirciören Hayırseverler Külliyesinin bir yaşam merkezi olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Her bir nesil memleketin yeniden inşasına katkı sunuyor. Külliyenin gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda, doğru değerlerle buluşturulmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. 7’den 70’e tüm köy halkının külliyeden istifade etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Açılış törenine Vali Ali Çelik’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Demirciören Köyü Muhtarı Hasan Demir, Demirciören Hayırseverler Derneği Başkanı Osman Okçu ile yönetim kurulu üyeleri, STK Temsilcileri ile hayırsever köy halkı katıldı.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir