Sağanak etkili oldu

485

Kütahya’da sağanak, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) su baskınlarına neden oldu.
Akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak nedeniyle Alayunt Mahallesi’nde bulunan OSB’deki caddelerde su birikintileri oluştu.
Bölgedeki bazı fabrikalarda ise su baskınları meydana geldi.
Kütahya Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri, sağanağın etkili olduğu alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye giden Kütahya Valisi Ali Çelik, incelemelerde bulunarak, çalışmaları koordine etti. Selin meydana getirdiği olumsuzlukları gidermek için çalışmaların koordinasyonunu sağlayan Vali Ali Çelik, “Çok şükür can kaybımız yok. İlk belirlemelere göre 4 fabrikada, Ağaçköy Mahallemizde ve kotun düşük olduğu alanlarda taşkın meydana geldi. Sel sularında mahsur kalan bir vatandaşımızı iş makinesiyle kurtarıldı” dedi.
Saat 18.00’de meydana gelen sele anında müdahale edildiğini söyleyen Vali Çelik, “Selin oluşturduğu zararı en aza indirmek için belediye ve il özel idare ekiplerimiz hızlı bir şekilde suyun tahliyesi için 14 motopomp kurdular, 5 adet vidanjör de su basan alanlardaki etkiyi azaltmak için çaba sarf ediyor. Zarar tespit ekiplerimiz de çalışmalarını sürdürüyor.” diye konuştu.
Selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çelik, “Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.” dedi..
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir