‘Bu gece Regaip Kandilini idrak edeceğiz’

592

Bu gece Regaip Kandili’nin idrak edileceğini belirten İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Üç aylar ile Regaip Kandilimizin milletimize ve tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi üç ayların manevi iklimine girmiş bulunmaktayız. Bu gece Regaib Kandilini idrak edeceğiz.
Üç Aylar’ın ilk kandili olan Regaib Kandili münasebeti ile İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş kandil mesajı yayınladı. Üç Aylar’ın müminlerin heyecanla beklediği nadide zamanlar olduğunu belirten İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş “Üç Aylar’ın milletimize ve tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
Yüce Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’deki pek çok ayette üzerine yemin etmek suretiyle zamanın önemine dikkat çektiğini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: “Peygamber Efendimiz zamanı, kıymeti pek az idrak edilen büyük nimetler arasında zikrederek aynı gerçeğe vurgu yapmıştır. Bu yüzden Rabbimizin bahşettiği eşsiz nimetlerden biri olan zamanımızın her anını en güzel şekilde değerlendirmek gerekir. Bununla beraber bazı gün ve geceler taşıdıkları mana itibariyle dini duyguların daha yoğun yaşandığı zamanlardır. İşte başında bulunduğumuz üç aylar ve Regaib Gecesi de dini duygularımızın yoğun olarak yaşandığı zaman dilimleridir. Nitekim Peygamber Efendimiz, Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” diye dua ederek bu ayların önemine işaret etmiştir.”
Mübarek gün ve gecelerin, toplum ve ümmet olarak yeniden dirilişimize katkı sağlayacak bir heyecanı da beraberinde getirdiğini dile getiren Demirtaş; “Receb ayı , dört haram aylardan (zilkade,zilhicce,muharrem ve receb) biri olması sebebi ile saygındır. Bu aylarda müşrik araplar hac ve umre mevsimi dolayısı ile savaşı bırakırlardı. İbadet mevsimine saygı sebebi ile geçici de olsa zulüm,yağma ve talan yapmazlardı. Bu haram ayların üçü ardışık gelir ,receb ayı farklı gelir. Bu sebeple recep ayına, recebulferd de denir. Bununla Yüce Mevlâmızın vahdaniyetine atıf vardır. Üç aylar, bir arınma ,tevbe istiğfar mevsimidir. Bir dua ve niyaz mevsimidir bu mübarek zaman dilimleri. Bu zaman diliminde manevi açıdan temizleme, toparlama ve iyileştirme ile manevi sağlığımızı korumaya almalıyız. Pandemi dönemini de fırsat bilerek kendimize zaman ayırmalıyız. Bu zamanları vesile kılarak yapmamız gereken; tüm imkânlarımızı nefsimizin hidayeti, ailemizin saadeti, milletimizin izzeti ve Müslümanların vahdeti için çalışmaya hasrederek daha güzel bir dünyanın inşası için gayret etmektir. Allah’a kulluğumuzun ve kullarla hukukumuzun temeline ihlas ve samimiyeti yerleştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ve üç ayların Müslümanların birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir