Yabancı öğrencilerden Kızılay’a destek

540

Kütahya’da üniversite öğrenimi gören yabancı öğrenciler, Türk Kızılay’a kan bağışında bulunarak destek oldu.
Kütahya’da, Uluslararası Öğrenci Derneklerine (UDEF) bağlı olarak faaliyet gösteren Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri, Kızılay’ın Zafer Meydanı’ndaki kan bağışı tırına geldi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dezenfekte işlemi ve ateş ölçümü yapıldıktan sonra bağış tırına giren öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uyarak kan bağışında bulundu.
Dernek Müdürü Filistinli Naim Eyyubi, salgın nedeniyle yaşanan zorlukların giderilmesine destek olmak amacıyla yabancı öğrenciler olarak kan bağışında bulunmak istediklerini belirtti.
Kütahya’da 17 farklı ülkeden öğrencilerle birlikte kan bağışı yaptıklarını dile getiren Eyyubi, şunları kaydetti:
“Dernek olarak bünyemizde bulunan Suriye, Azerbaycan, Filistin, Somali ve Yemenli gençler başta olmak üzere uzak doğudan Kuzey Afrika’ya, Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar 17 ülkeden arkadaşlarımızla buradayız. İkinci vatanımız olarak kabul ettiğimiz Türkiye’nin ve Türk Kızılay’ın yanındayız. Belirli aralıklarla farklı ülkelerden öğrenci arkadaşlarımızla kan bağışımız devam edecek. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”
Kan bağışının oldukça önemli olduğunu anlatan Somalili öğrenci Said Ahmet ise, “Kan bağışı can kurtarır. Zaman zaman gelip burada kan bağışında bulunuyorum. Herkesi de kan bağışında bulunmaya davet ediyorum.” dedi.
Öğrencilerden Yasir Salih de kanın acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu bildiğini ve bu bilinçle kan bağışında bulunduğunu söyledi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir