Kütahya’ya yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

1045

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, düzenlenen törenle açıldı.
KSBÜ KÜTAHYA’YA BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
Kütahya Valisi Ali Çelik, İstiklal Mahallesinde, mülkiyeti Kütahya Belediyesine ait eski hal binasının yeniden düzenlenerek oluşturulan merkezin açılışında yaptığı konuşmada, sağlığın insan hayatının en vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.
Yaşanan süreçte sağlığın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığına işaret eden Çelik, şöyle konuştu: “Ülkemizde sağlık altyapısı ve çalışanlarımızın nitelikli olması bu süreci atlatmamıza olağan üstü destek verdi. Kütahya çok kıymetli bir sağlık tesisi kazanıyor. Bunun anlamını uygulamaya geçtiğinde bireysel olarak daha da iyi anlayacak Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Kısa bir sürede Kütahya’nın sağlık alanındaki alt yapısına Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi büyük katkı sağlıyor. Kütahya’dan artık il dışına sevk oranımız çok düştü. Ama il dışından sevk alan bir il olmuş. Buna katkı sunan üniversite ailesine özellikle teşekkür etmek isterim. Kütahya’dan yaşamını sağlayan her bir bireyin Üniversitelerimizin alt yapısını geliştirmeleri büyük bir görev ve sorumluluğudur. Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu, dekanlarımıza, başhekimlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım aranan, talep edilen bir merkez olma yolunda ilerler.”
DOKTOR SAYISI 12’DEN 46’YA ÇIKTI
KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ise üniversite yerleşkesi içinde bulunan 12 ünitelik ilk uygulama merkezinin yetersiz kalmasından dolayı bir çalışma içine girdiklerini belirtti.
Yapılan değerlendirme sonucunda burasının bir süreliğine ihtiyaçlarını karşılayacak özellikte olduğuna kanaat getirdiklerini anlatan Kavuncu, şunları kaydetti: “2018 yılında toplam 12 doktorun bulunduğu bu merkezde atama süreci devam edenlerle birlikte bugün bu rakam 46 olmuştur. İhtiyaç duyduğumuz hastanenin gecikeceği öngörüsü ile kapasite artışı için de bir çözüm arayışı içerisine girdik. Sonuç itibarıyla gereken kiralama izni ve bütçemiz çıktı, cihaz ve tefrişat için ek ödeme aldık. Personel desteği açısından da alım iznimiz gelmek üzere. Böylece ilimize 8 uzmanlık alanında üçüncü basamak sağlık hizmeti verecek yeni bir tesis kazandırmış olduk. Bu tesis birlikte çalışmanın, ilimizin imkanlarını verimli şekilde kullanmanın, sorun değil çözüm üretmenin güzel bir örneğidir. Bir Üniversite hastanesinin gerektirdiği donanım, cihaz ve ekipmana sahip olan merkezimizde dental tomografi ve ultrason cihazı gibi ileri görüntüleme yöntemleri, 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel protez yapımı gibi teknolojik imkanlar bulunmaktadır. İmplant uygulamalarının yanı sıra Ağız Çene Diş Cerrahisi biriminde bazı kanser türlerinde cerrahi işlemler yapılmakta, gerektiğinde Evliya Çelebi Hastanesinin ameliyathaneleri de kullanılmaktadır. Protez Kliniği ile Üniversitemiz KBB öğretim üyelerinin işbirliği içinde hastalarda kanser ameliyatlarından sonra oluşan defektler için özel protez ve plaklar düzenlenmektedir.”
HEM TEDAVİ HEM EĞİTİM MERKEZİ
Bütün bunlara rağmen bu merkezin nihai hedefleri olmadığını, bir ara çözüm olduğunu, gelecekte mutlaka bir diş hastanesine ihtiyaç duyulduğunu da kaydeden Kavuncu, “Bu tesiste sadece tedavi klinikleri değil stajyer öğrencilerimizin eğitimlerini alacakları derslikler de mevcuttur. Böylece öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı dersleri birlikte verilecek, hem hocalarımız hem de öğrenciler açısından daha verimli bir ortam sağlanmış olacaktır. Ağız Diş Sağlığı Merkezimizin SGK ile anlaşması bulunmaktadır. Bu kapsamda hastalarımıza hizmet etmekten memnuniyet duyacağımızı bildirmek isteriz. Bununla birlikte önemli diğer bir hedefimiz yurt dışından da hasta alabilmek yani ilimizde Diş Hekimliği alanında Sağlık Turizmini başlatmaktır. Bunun termal sağlık turizmi ile de bütünleşeceğini ve tamamlayıcı bir unsur olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle SGK’nın yanı sıra özel sağlık sigortaları ve aracı kuruluşlarla da görüşmelere başlamış bulunmaktayız.” dedi.

KÜTAHYALILARA DESTEK ÇAĞRISI
Kütahyalılardan üniversiteye destek beklediklerini de ifade eden Kavuncu, “Her sene yatırım bütçesini görüşmeye gittiğimizde bizden sordukları bir konu da şehrin Üniversiteye katkısıdır. Elbette Devletimiz tüm yatırımları yapmaya muktedirdir, ancak hepsi bir arada ve aynı anda olmuyor, bazen yatırımlar uzayabiliyor. Biz ise durağan değil hızla gelişme ihtiyacı içerisinde olan dinamik bir üniversiteyiz. Bize şehrin katkısı sorulurken esas sorgulanan şehrin üniversitesine sahip çıkma arzusu ve eylemidir. Bütçe uzmanları değerlendirme yaparken bu faktöre göre de yatırımları şekillendirmekte, şehri tarafından sahip çıkılmış, desteklenmiş Üniversitelere daha pozitif yaklaşım göstermektedirler. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak geçtiğimiz senelerde bu kalemde cevabımız maalesef “dış kaynak yok” şeklinde olmuştur. Bundan üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Bugün burada halka dokunacak hayırlı ve faydalı bir hizmetin açılışını yapıyoruz. Buna benzer daha pek çok projemiz var. Dolayısıyla Üniversitemizin yapılanmasında kalıcı olarak isimlerinin yaşamasını sağlayacak hemşehrilerimizi beklemekteyiz.” diye konuştu.
KÜTAHYA’YA KAZANDIRILAN ÖNEMLİ BİR MERKEZ
AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel de merkezin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.
Gazel, şöyle devam etti: “Güzel bir vesile ile bir aradayız. Bir yıl önce Rektör Vural Kavuncu böyle bir projeden bahsetti. Gerçekten heyecanlanmıştım. O yıllarda iş hekimliği fakültesinin yeri DPÜ kampüs içerisindeydi. Vatandaşın ulaşım imkanı zordu. Hocalarımız çok iyi ve bu konuda eğitim veren hekimlerimizdi. Onların bu imkanlarından ve ekipmanlarından halkın faydalanma olasılığı çok azdı. Geçtiğimiz ay bir ziyarette bulundum. Buraya geçtiğimiz ay yaptığım ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü. Tüm ekipmanlar hazırdı. Hocam geçici dedi ama kalıcı da olabilecek bir tesis kazandırılmış. İnşallah daha geniş bir mekana da en kısa zamanda geçeriz. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu hocama teşekkürü bir borç bilirim. Vatandaşların buradaki hizmetlerden faydalanacağı çok güzide bir alan oluşmuş. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığımıza, Strateji ve Bütçe Başkanlığımıza, Kütahya Valimize, Kütahya Belediyesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
Konuşmalar ile İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın yaptığı duanın ardından protokol üyeleri merkezi gezdi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir