Kütahya’dan Suriye’nin İdlib kentine yardım tırı gönderildi

622

Kütahya’da, Suriye’deki savaş mağdurları için düzenlenen kampanya kapsamında toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan tır, bölgeye gönderildi.
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ve Kütahya’da da İHH Kütahya İnsani Yardım Derneğince yürütülen kampanya kapsamında, hayırseverlerin de destekleriyle bir tır dolusu yardım malzemesi toplandı.
Dernek başkanı Mustafa Yenipazar, gazetecilere yaptığı açıklama, un, gıda malzemeleri ve battaniye bulunan tırı tüm Türkiye’de eş zamanlı düzenlenen törenle bölgeye gönderdiklerini bildirdi.
Hazırlanan tırı 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamı içinde bölgeye göndermenin ayrıca önemli olduğunu dile getiren Yenipazar, şunları kaydetti:
“Bir milletin başına gelecek en büyük felaketin savaş olduğunu biliyoruz. Suriye’de 10 yıldır devam eden savaşın mağduru kardeşlerimize göndermek üzere bir tır iyilik toparladık. Bu iyiliği, kış öncesi bölgeye gönderiyoruz. İçinde hayati malzemeler olan tırımızın maliyeti yaklaşık 200 bin liradan oluşuyor. Kısa sürede yaptığımız organizasyonla bu tırımızı oluşturduk. Allah nasip ederse bundan sonra da iyilik yüklü tırlarımızı bölgeye göndermeye devam edeceğiz.”
Dua edilmesinin ardından insani yardım malzemesi yüklü tır, İdlib’e uğurlandı.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir