Sorunlara dijital çözüm

623

Kütahya Belediyesi Mobil uygulaması ile vatandaşlar Kütahya Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde karşılaşacakları sorun ve aksaklıkları Çek & Gönder sistemi ile dijital ortamda Belediyeye iletebilecekler.
Akıllı Şehircilik Projeleri kapsamında Kütahya Belediyesi Mobil uygulaması yenilenerek birçok hizmeti de beraberinde getirdi. Uygulama App Store ve Google Play’da vatandaşların hizmetine sunuldu.
Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın, Akıllı Şehircilik Projeleri kapsamında yenilenen mobil uygulaması ile vatandaşlara birçok kolaylık daha getirildi. Bugünün ihtiyaçlarına göre geliştirilerek vatandaşlara günlük yaşam içerisinde hizmet alabilecekleri birçok yeniliğe sahip uygulama Apple Store ve Google Play Storedan Kütahya Belediyesi adıyla indirilmeye hazır. Vatandaşların günlük hayatta kullandıkları belediyecilik hizmetlerine göre dizayn edilen uygulamanın, görsel tasarımı çini motifleri kullanılarak kullanıma sunuldu.
Kütahya’daki nöbetçi eczaneler, vefat edenler, borç ödeme işlemleri, projeler, haberler, etkinlikler, turizm rehberi, şehir rehberi gibi şehirle ilgili bilgilere artık kolaylıkla ulaşılabilecek. Yenilenen uygulamada kentteki sorunlara daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale etmek için Çek & Gönder sistemi ile sorunlara müdahale ediliyor. Vatandaşlar Kütahya Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde karşılaşacakları sorun ve aksaklıkları dijital ortamda Belediyeye iletebilecekler.
Yenilenen uygulamada vatandaşlar uygulamaya kayıt olarak, profillerinden bildirimlere izin verdikleri takdirde, Belediyenin yayınlamış olduğu vefat ilanları, duyurular, etkinlerden bildirim alarak anında haberdar olabilecekler.
Borç Öde butonu ile, Belediyeye gelmeden su ve emlak borcu gibi ödemelerini uygulama üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilecek.
Taksi Bul modülü ile kişi hem kendine o an en yakın taksi durağını görebilecek hem de şehirdeki tüm taksi duraklarının adres ve telefon numaralarına erişim sağlayabilecek.
Turizm Rehberi ile Kütahya’da gezilebilecek, dikkat çeken yerlerin fotoğraflı detaylı bilgileri ile birlikte Konuma Git özelliği ile o yere harita yönlendirmesi ile gidilebilecek.
Ayrıca Belediye su yükleme kiosk noktaları, devam eden ve tamamlanan projelerin bilgisi, Belediyeye ait sosyal tesislerin bilgileri, mobil uygulama üzerinden takip edilebilecek.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir