Güler; “Böyle giderse Cumartesi Pazarı’nın kapanma riski var”

638

Tavşanlı’da cuma günleri kurulan Cumartesi Pazarı’nda sosyal mesafe ve tedbir kurallarına uyulmadığını söyleyen Başkan Güler, “Böyle giderse Cumartesi Pazarı’nın kapanma riski var. lütfen hem esnafımız hem de vatandaşlarımız dikkatli olsun. her evden bir kişi pazara çıkmalı ve alışverişini yapıp hemen evine dönmeli” dedi.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı’yı da etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle sıkı tedbirlerin uygulandığını ancak bu konuda Cumartesi Pazarı’nda bazı sıkıntıların yaşandığını söyleyerek uyarılarda bulundu.

“PAZARIN KAPANMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”
Özellikle son iki hafta içerisinde Cumartesi Pazarı’nda tedbirler noktasında sıkıntıların yaşandığını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Herkesin üzerine düşen sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Biz pazarın kapanmaması için şimdiye kadar elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

“ONCA UYARILARA RAĞMEN MAALESEF SIKINTILARIN YAŞANDIĞINI GÖRÜYORUZ”
Kovid-19’a karşı toplum sağlığını korumak için büyük çaba sarfedildiğini vurgulayan Başkan Güler, “Herkesin üzerine düşen görevler var. Cumartesi Pazarı’na baktığımızda alınan tedbirlere ve onca uyarılara rağmen maalesef sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. Bazı vatandaşlarımız pazara çoluk-çocuk toplanıp geliyor. Bir panayırda dolaşır gibi pazarda gezenler var. Bizim isteğimiz her evden bir kişi pazara çıksın, alışverişini yapıp hemen evine dönsün. Başta çocuklarımız olmak üzere diğer aile bireylerimiz evlerde kalsın” diye konuştu.

“ESNAFLARIMIZIN VE HALKIMIZIN MAĞDUR OLMAMASINI İSTİYORUZ”
Haftasonu getirilen kısıtlama nedeniyle Cuma Pazarı’nı Perşembe gününe, Cumartesi Pazarı’nı da Cuma gününe aldıklarını anlatan Başkan Güler, “Cumartesi Pazarı’nın Cuma Pazarı’nın kurulduğu alanda devam etmesi yönünde bir talep var. Ancak biz çarşı esnafımızın mağdur olmaması için merkezde yapılmasını uygun gördük. Buradan tekrar uyarmak istiyorum. Eğer Cumartesi Pazarı’nın kapanmasını istemiyorsak hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Pazarcı esnaflarımız ve vatandaşlarımız maskelerini hiç çıkarmamalı. Esnaflarımız yüksek sesle satış yapmamalı ve sattığı ürünlerde hijyen hususuna son derece hassasiyet göstermeli. Vatandaşlarımız Pazar içerisinde sosyal mesafesini korumalı. Aynı hususlar dükkanlardaki esnaflarımız için de geçerli” dedi.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir