“646 bin 552 hektar orman varlığı ile 5. sıradayız”

1104

Bölge Müdürü Hasan Keskin, “Kütahya, 646 bin 552 hektar orman varlığı ile illere göre orman alanı sıralamasında 5. sırada yer alıyor” dedi.
Kütahya Valisi Ali Çelik, kurum ziyaretleri kapsamında Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin’den brifing aldı.
Şube müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Bölge Müdürü Hasan Keskin sunum eşliğinde müdürlüğün idari yapısı, orman varlığı, orman bakım faaliyetleri, ağaçlandırma faaliyetleri, fidan üretimi, orman yolu yapım çalışmaları, ekoturizm, Orköy faaliyetleri, orman yangınlarıyla mücadele konularında yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında Vali Ali Çelik’e bilgiler verdi.

“KÜTAHYA’NIN YÜZDE 56’SI ORMAN ALANI”
Kütahya’nın orman varlığı ölçümlerine göre Türkiye’de 5. il olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Hasan Keskin, “Kütahya, 646 bin 552 hektar orman varlığı ile illere göre orman alanı sıralamasında 5. sırada yer alıyor. İlimizin yüzde 56’sı orman alanı, toplam 546 köyün 530’u orman köyü, mevcut ormanlarımızın da yüzde 64’ü verimli orman alanı kapsamında yer alıyor” dedi.
Olası orman yangınlarında görev alacak personelin gerekli donanım ve eğitiminin olması gerektiğinin önemine değinen Vali Ali Çelik, “Yangınla mücadelede vatandaşlara da görev ve sorumluluklar düşüyor. Köylülerimiz ormanlarımızı seviyor, sahip çıkıyor ve koruyor. Bütün vatandaşlarımız bu sorumluluk duygusunu taşımalı” dedi.
Vali Ali Çelik, Orman Bölge Müdürü Keskin’e verdiği bilgiler ve yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
ŞENAY AYDEMİR




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir