‘Camilerimiz ilim ve hikmet yurdudur’

555

Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca, camiler ve din görevliler haftasının bu yılki temasının ‘cami ve ilim’ olarak belirlendiğini bildirdi.
Demirtaş, müftülük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak ve belirlenen bir konuyu gündeme taşımak amacıyla 1986 yılından bu yana, Ekim ayının ilk haftasının ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlandığını belirtti.
Tarih boyunca camilerin birçok fonksiyona sahip olduğunu dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş “İslam medeniyetinde camiler ve mescitler, Hz. Peygamber (s.a.s.) zamanından günümüze kadar hayatın ve toplumsal yaşamın merkezi olmuştur. Camiler ve mescitler; minberi ile devleti, kürsüsü ile ilmi, mihrabı ile ilahi huzur ve ibadeti, müştemilatı ile halka hizmeti temsil eder. Camilerimiz, barış, kardeşlik, sevgi ve saygı mekânlarıdır. Bu sebepten dolayı dinimiz cami yapmayı, yapımında yardımcı olmayı teşvik etmiş bu konuda gayret gösterenlere büyük mükâfatlar vaat etmiştir. Yüce Allah (cc) konu ile ilgili olarak şöyle buyuruyor;
“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte, doğru yola ermiş olanlar bunlardır”. Başkanlığımız Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamakta; camilerimizi hayatın merkezine, şehrin kalbine taşımayı amaçlamaktadır. Bu yıl “Cami ve İlim” temasıyla kutlanacak olan hafta boyunca pandemi tedbirleri kapsamında camilerin medeniyetimizdeki yeri ve önemi üzerinde durularak, cami ve ilim teması işlenecektir.” diye konuştu.
Covid-19 salgını sebebi ile tüm insanlık aleminin büyük bir imtihandan geçtiğini dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ”Doğumdan ölüme kadar hayatın her safhasında ve özellikle virüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde kapı kapı dolaşarak vazifelerini bihakkın yerine getiren, mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde ifa edilmesi için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan bütün din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum.” dedi.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir