“Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor” projesi ile Engellilere iş imkanı

623

Kütahya Belediyesi, Kütahya Valiliği, Dumlupınar Üniversitesi- Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş ve Kütahya Sakatlar Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.
İş sahibi olmayan engelliler ya da sosyal güvence altında bulunmayan engellilere iş imkânı sağlamayı, yüksek gelir elde edebilecekleri alternatif bir çalışma alanı oluşturmayı hedefleyen “Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor” projesi işbirliği protokolü Rektörlük Senato Salonunda imzalandı.
Protokol imza töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık; “Taş ve Gümüş Takıya Dönüşüyor, Engeller Kalkıyor” projemizin başarılı olacağına inanıyoruz. UNESCO’ya verdiğimiz taahhütler gereği Zanaat ve Halk Sanatları alanında faaliyetlerde bulunmamız gerekiyor. Bu kapsamda da projeyi ayrıca önemsiyoruz. Özellikle engelli vatandaşlarımıza hem moral hem de istihdam desteği verecek olan projenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, dedi.
2 milyon TL bütçeli Sosyal Destek Programı Güdümlü projeye aynı destek sağlayacak olan Kütahya Belediyesi, proje süresince Mahmut Hoca Efendi Konağını merkez haline getirilerek süs taşı şekillendirme ve gümüş takı işlemeciliği atölyeleri kurulacak. 100 engelli vatandaşımıza, takı ve kuyumculukla ilgili meslek edinebilecekleri temel eğitim ve butik kuyumculuk yapabilecekleri eğitimin verilmesi sağlanıp, eğitime katılan 20 engelliye de ileri düzey eğitim verilerek, 8’i istihdam edilecek.
AHMET SARI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir