“Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır”

596

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, “Gazilik Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının yaşayan destanıdır. Türk tarihinde şehitlik ve gazilik onuru vardır” dedi.
Kütahya’da Zafer Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında tören düzenlendi. Kovid-19 tedbirleri dikkate alınarak düzenlenen törende Kütahya Valisi Ali Çelik, Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkan Vekili Salih Özden ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Başoğul, Türk milletinin işgal ve esarete alışkın olmayan asil bir millet olduğunu belirtti.
Gaziliğin Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının yaşayan destanı olduğunu dile getiren Başoğlu, şunları kaydetti:
“Türk tarihinde şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşmıştır. Milli karakterimizde olan bu duygular Türk ulusu ve her birey için vazgeçilmez anlam ve önemi vardır. Türk milleti bunun en büyük örneğini Kurtuluş Savaşı’nda yaşamıştır. Milletimiz bu savaşta ‘Ya istiklal, ya ölüm’ demiştir. Türk tarihi böyle kahramanlıklarla doludur.”
Buradaki törenin ardından Vali Çelik ve diğer protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubelerini ziyaret etti.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir