Ahmet Yakupoğlu’nun Eserleri İl Özel İdaresi eliyle yenilenecek

654

Kütahya Valisi Ali Çelik, dünyaca ünlü Ressam, Neyzen ve Minyatürist Ahmet Yakupoğlu tarafından yapılan çeşmeler ile restorasyonunda görev aldığı tarihi yapıların restore edilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak’a talimat verdi.
Kütahya’yı dünyaya tanıtan, “Suların Ressamı” olarak bilinen Ahmet Yakupoğlu’nun restorasyonunda görev aldığı eserler ile çeşmelerinde incelemelerde bulunan Vali Çelik, Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık’tan bilgiler aldı.

“DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Kütahya’yı kıymetli kılan en önemli değerlerinden birinin Ahmet Yakupoğlu olduğunu belirten Vali Çelik, Kütahya’ya kazandırdığı eserlere sahip çıkılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini söyledi.

“ESERLERİNİ GELECEĞETAŞIMA GAYRETİNDEYİZ”
Yakupoğlu’nun eserleriyle yaşatılacağını ifade eden Vali Çelik; Sultanbağı, Maltepe, Saray, Ali Paşa ve Yıldırım Beyazıt Mahallerindeki çeşmeler ile restorasyonu 1980 yılında Ahmet Yakupoğlu tarafından yapılan Anasultan Türbesi’nin Kütahya İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.
BÜLENT DAYI




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir