9 yaşındaki Emine Eslem Şakar’dan Vali Çelik’e Sorumluluk Yükleyen Şiir

654

9 yaşındaki Emine Eslem Şakar, Kütahya Valisi Ali Çelik’e olan duygularını yazdığı şiir ve mektupla anlattı. Çocuk şair Şakar, sorumluluk yüklü şiirinde Vali Çelik için; “çok çalışkan, güvenilir birisi” ifadelerini kullandı.
Kütahya Valiliği görevine başlayan Vali Ali Çelik’in halkla olan diyaloğu ve çalışmalarından etkilenerek Vali Çelik’e duyduğu sevgi ve saygıyı mısralara döken 9 yaşındaki Emine Eslem Şakar, Kütahya Valisi Ali Çelik’i ziyaret ederek akrostiş şiirini takdim etti.
Vali Çelik, çocuk şair Emine Eslem Şakar ile babası Recep Şakar ve annesi Melek Şakar’ı makamında ağırladı. 2 yıldır şiir yazdığını dile getiren Şakar, Vali Çelik’le tanışmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.
Kendisi için yazılan şiiri çok beğendiğini ve duygulandığını ifade eden Vali Çelik, 9 yaşındaki şaire teşekkür ederek şiir yazmaya ara vermeden devam etmesini söyledi.
Şiirdeki her kelimenin kendisine sorumluluk yüklediğini belirten Vali Çelik, “Şairimizin şiirin akışı için seçtiği ‘çalışkan, güvenilir, gayretli’ sıfatları bize artı bir sorumluluk yükleyerek çocuklarımız ve gençlerimizin yarınları için daha fazla çalışmamız ve yaşanılan sıkıntıların gelecekte onların yaşamaması için elimizden ne geliyorsa yapmamız gerektiğini ifade etti” diye konuştu.
Emine Eslem Şakar’ın isteklerini de dinleyen Vali Çelik, Şakar’ın okuduğu okula kitap sözü verdi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir