“BU ALANA TARiHi RUHU KAZANDIRMALIYIZ”

761

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’nin kaderini belirleyen, tam bağımsız Türk devletinin kurulmasında önemli bir rol üstlenen Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepe Çalköy’de incelemelerde bulundu.
Vali Çelik ilk olarak Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zafertepe Çalköy’de söylediği “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” tarihi emrini sembolize eden Kırık Kağnı ve Üç Komutan Anıtı’nda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.
Ziyaretlerine Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği ile devam eden Vali Çelik; Şehit Sancaktar Anıtı, Zafertepe Çalköy Zafer Anıtı ile tören alanında incelemelerde bulundu.

“BU ALANA TARİHİ RUHU KAZANDIRMALIYIZ”
Altıntaş’ın Kurtuluş Savaşı’nın en önemli noktalarından biri olduğunu ve bunun çok önemli bir değer olduğuna vurgu yapan Vali Ali Çelik, “İlk olarak ‘burada ne yapmak istiyoruz’ sorusuna yanıt bulmalıyız. Bu değeri önce kendi şehrimizin insanına tanıtmalıyız. Kaynakları etkin ve verimli kullanarak bu alana tarihi ruhu kazandırmalıyız. İnsanlar buraya geldiğinde Kurtuluş Savaşı ruhunu yaşamalı, aidiyet hissedecek semboller bulmalı. Daha iyisini aramalıyız. Bunun için ortak aklı kullanmak, istişare kapısını kapatmamak gerekiyor” diye konuştu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir