Kütahya Müftülüğünde Devir teslim töreni

725

Kütahya Müftülüğünde devir teslim töreni yapıldı. Kütahya İl Müftüsü olarak atanan Hüseyin Demirtaş görevi Müftü Hüseyin Hazırlar’dan devraldı.
Diyanet Gençlik Merkezinde düzenlenen törende, İl Müftüsü olarak atanan Hüseyin Demirtaş görevi Müftü Hüseyin Hazırlar’dan devraldı. İl Müftüleri Hazırlar ve Demirtaş yaptıkları konuşmalarla Kütahya’ya övgüler yağdırdı.
Alipaşa Camisi Uzman İmam Hatibi Şükrü Korkmaz’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Müftü Demirtaş’a cübbe ve sarık takdim edildi.
Burada konuşan Demirtaş, Kütahya’da görev yapacak olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Kurum olarak en temel vazifelerinin insanları iman, ibadet ve ahlak konularında aydınlatmak olduğunu belirten Demirtaş, şunları kaydetti:
“Bizlerin görevi aynı zaman da Kur’an Kursları vasıtasıyla halkımıza temel dini bilgileri vermek, Kur’an-ı Kerim’in usulüne uygun olarak okunmasını ve anlaşılmasını sağlamaktır. Camilerimizde hem ibadet hizmetlerini yönetmek, hem de vatandaşlarımızı en güzel şekilde kendisiyle, çevresiyle, nihayetinde Rabbiyle huzurlu bir bağ ve iletişim kurmasına vesile olmaktır. Toplumumuzda birlik ve beraberlik ruhunu, dayanışma ruhunu geliştirmektir. Düzenlenen bu tören ile bu büyük emaneti ve sorumluluğunu almış bulunuyorum. Bu öyle bir emanet ki bir taraftan dünyamızı, öbür taraftan ahiretimizi, diğer taraftan da dini ve milli güvencemizi içerisinde barındırmaktadır. Güvenlik meselesi diyorum zira son yıllarda yaşadığımız nice olaylar din güvenliğinin ve doğru dini bilginin ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Kütahya bin 190 camisi ile Türkiye sıralamasında 27. sırada yer almaktadır. Aynı şekilde Kur’an kursları ve hafızları ile Türkiye’mizin ön sıralarında yer almaktadır. Bu dini gelişmişlik hem hayırsever halkımızın dindarlığı, hem de burada görev yapan başta müftülerimiz olmak üzere hocalarımızın özverili çalışmalarını ifade etmektedir.”
Gaziantep Müftülüğüne atanan Müftü Hüseyin Hazırlar da Kütahya’da görev yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
Kütahya’dan memnun ayrıldığını kaydeden Hazırlar, “İyi ki bu şehirde görev yapmışız ve bu şehri şehir yapan güzel değerleriyle tanışmışız. 3 yıldır burada görev yaparken kalbimiz mutmain, yüzümüz sevinçli ayrılıyoruz. 3 yıl boyunca aşkla ve heyecanla bir şeyler yapmaya çalıştık.” diye konuştu.
Hazırlar, Demirtaş’a başarılar diledi.
İl Müftüleri ve müftülük personeli ile imam hatiplerin katıldığı tören, çiçek takdimiyle sona erdi.
Kütahya’nın yeni il müftüsü Hüseyin Demirtaş kimdir?
Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Beldesi Yeni Mahalle’de (eski ismi ; Geyikli Köyü Yumurcaktaş Mahallesi) Cevat Hocaefendi ve Cemile Hanımefendinin ilk oğlu olarak 1966 yılında, İkisi kız , beş kardeşten en büyüğü olarak dünyaya gelmiş. İlköğretim okuluna başlamadan önce babasının gözetiminde 5 yaşında iken Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. 7 yaşında hafızlığa başladı ve 9 yaşında iken hıfzını tamamladı.
Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde 1976-1979 yıllarında Ankara Müftülüğü adına Ramazan Mukabelesi okudu. İlköğretimin üçüncü sınıfına kaydı yaptırılarak 1978 yılında Şalpazarı Merkez İlköğretim okulundan mezun oldu.
1978 yılında Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesinde başladığı eğitim-öğretim hayatına Trabzon İmam-Hatip Lise7sinde devam etti.
1982 yılında İstanbul Fatih İmam-Hatip Lisesinde öğrenimini sürdürdü.1985 yılında aynı okuldan mezun olup aynı yıl evlendi.
1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Ümraniye Müftülüğüne bağlı Hüseyinli Köyü Camii imam-hatipliğine atandı.
Bir yıllık imametin ardından Ümraniye İmam-ı Azam Camii’nde müezzin-kayyımlık görevine devam etti. Görev esnasında yedek subay olarak askerliğini bitirdi.
1994 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezine girdi.2,5 yıllık ihtisas eğitiminden sonra dönem ikincisi olarak mezun oldu.
1995 yılında Özbekistan’da din görevlisi olarak bulundu, hatimle teravih namazı kıldırdı.
1996 yılında Giresun ili Şebinkarahisar Müftülüğüne atandı.7 yıl burada hizmet verdikten sonra, 2002 yılında Sinop ili Ayancık ilçesi müftülüğüne atandı.5 yıl Ayancık Müftülüğünde görev yaptı.
Ekim 2007 yılında Çaycuma Müftülüğüne atandı. Çaycuma Müftülüğünde 4 yıl hizmet verdi.
2011-2016 yılları arasında Beykoz Müftülüğü görevinde bulundu.
2017 yılından bu yana Kırklareli müftülüğü görevini yürüten Demirtaş 9 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Kütahya müftülüğü görevine atandı.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir