İHH’dan ihtiyaç sahiplerine temizlik malzemesi yardımı

656

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine temizlik paketi dağıtımı yapacaklarını bildirdi.

“TEMİZLİK ALIŞKANLIĞIMIZI SÜRDÜRMELİYİZ”
Yenipazar, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de salgın nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti.
Süreç içinde kendilerinin de üzerine düşeni yapmaya devam ettiklerini dile getiren Yenipazar, şunları kaydetti: “Biz Türk toplumu olarak hijyen ve temizlik noktasında daha hassasız. Temizlik bizim için imandan gelir ve bunun neticesinde geleneklerimizin getirdiği alışkanlıklarımızla iyi bir noktadayız. Bizim el yıkama alışkanlıklarımız tüm dünyaya örnek olma noktasında. Biz bu alışkanlıklarımızla hem yakın çevremize hem tüm dünyaya örnek oluyoruz ve bu alışkanlıklarımızdan herkes faydalanacak. Bugün hijyen konusu, temizlik konusu daha fazla önem arz ediyor. Bizden konu ile alakalı sağlık uzmanlarının söylemiş olduğu gibi kişisel ve çevre temizliğine dikkat etmek zorundayız. Bugün dikkat edeceğiz, yarın da dikkat etmeye devam edeceğiz.”

“YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ TOPLUMDA HERKESİ DÜŞÜNMEK DURUMUNDAYIZ”
İhtiyaç sahipleri için bir temizlik maddesi yardımı kampanyası başlattıklarını kaydeden Yenipazar, “Bugün ki durumda hayrı ve iyiliği gündemimizden çıkarmayalım. İyilik her zaman için vazgeçilmez bir durum. Hangi durumda olursak olalım her zaman gündemimizde olmalı ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi unutmayalım. Bizler var olmayı sürdürebilmek için bunu unutmayalım. Kendimiz ve ailelerimizi düşündüğümüz kadar çevremizdeki insanları da unutmayalım. Yaşamış olduğumuz toplumda herkesi düşünmek durumundayız. Bu vesileyle bir temizlik kiti kampanyası başlatıyoruz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize hayırseverlerimizin bize yapmış olduğu bağışları onlara ulaştırmayı ümit ediyoruz. Temizlik için aklınıza gelen her ne var ise ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürüp teslim edeceğiz.” dedi.

“YAŞLILARIMIZIN AYAĞINA GİDİP ONLARIN İŞLERİNİ HALLEDECEĞİZ”
İHH olarak evlerinde kalmaları ısrarla tavsiye edilen 65 yaş üstü yaşlılar için de bir çalışma yapacaklarını aktaran Yenipazar, “65 yaş ve üstü yaşlılarımız bizlere telefonla ulaştıklarında bir kardeşimizi gönderip o kişi veya kişilerin tüm ihtiyaçlarını bizler yapacağız. Market ve pazar alışverişi gibi tüm ihtiyaçlarını biz göreceğiz. Tabi bunu yaparken mevcut önlemlerimizi alarak tedbirli bir şekilde bu işlemleri yapacağız. Görevli arkadaşlarımız bizim vereceğimiz kimlik kartı ve yeleklerle maskelerini ve eldivenlerini takarak bize ulaşan kişilerin ihtiyacının ne olduğunu öğrendikten sonra gidecek ve işlemleri halledecek. Biz her alanda iyiliğin devam edebilmesi için bu kampanyalarımızı hayata geçirmek için çalışmalarımıza başladık. Bu durumda bizlere destek olmak isteyen kardeşlerimizi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
İnsanlık olarak şuanda zor günlerden geçiyoruz zaten bu zor günler bitmedi seller , depremler ,savaşlar şimdi ise dünya çapında bir salgın ile karşı karşıyayız biz sürekli olarak dernek ve vakıf olarak şunu söylüyoruz dünyayı iyilik kurtaracak iyi insanlara ve onların yapmış olduğu iyilikler biz iyi insanlar ne kadar çok bir araya gelip iyiliği yeryüzünde ne kadar çok yayar isek kötülükleri bertaraf etmiş olacağız bu vesile ile afetlerle savaşlardan kurtulmuş olacağız dünyayı daha güzel bir yer haline getireceğiz .Ama bugün birbirimizle uğraşmaktan buna vakit bulamıyoruz bunun neticesinde ardı ardına felaketlerle karşılarıysa kalıyoruz bu felaketler her ne kadar bazılarının söylemi ile insan eli ile de olsa netice olarak bizler zarar görmüş oluyoruz bunun neticesinde büyük acılar yaşıyoruz hem de insanlık adına kat edeceğimiz yolu yürüme noktasında zaman kaybediyoruz bugün tüm dünya Türkiye’de içinde olmak üzere bu salgınla baş başa ve bunun getirmiş olduğu sıkıntıları nasıl ortadan kaldırırız diye düşünüyoruz.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir