Miraç müminler için müjdedir

744

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Miraç’ın müminler için bir müjde olduğunu bildirdi.
Hazırlar, yaptığı yazılı açıklamada, cumartesiyi pazara bağlayan gecede Miraç Kandilinin idrak edileceğini hatırlattı.
Miracın, Mekke’de, risaletin zor zamanlarında, Hz.Peygamber’in bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya oradanda Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade ettiğini belirten İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar “Miraç, mümin için bir yükseliştir. Bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişidir. Miraç aynı zamanda bize arınma, yücelme ve kulluğun zirvesine erişmenin yollarını da öğretmiştir. Miraç, biz müminler için müjdedir. Rabbimize en yakın anımız ve müminin miracı olan beş vakit namaz, biz müminlere bu gece farz kılınmıştır.” dedi.
İnsanın manevi olarak büyük kazançlar elde edilebilmesinin Miraç ve Miraç değerleri ile mümkün olduğunu dile getiren İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; şöyle devam etti: “Miraç değerleri, insanı sidre-i müntehaya, en üst kemal noktasına çıkarır. Bu ulvi değerler, bizleri ebediyen huzur içinde kalınacak cennete götürür. Yeter ki bizleri yükseltecek bu değerlere sımsıkı sarılalım ve bunları hayatımıza yansıtmakta kararlı olalım. Yeter ki burağımız imanımız, refrefimiz ibadetlerimiz, salih amellerimiz ve güzel ahlakımız olsun. Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu geceler, dua, ibadet ve tefekkürle Rabb’imize olan imanımızı, Peygamberimize olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazelemek ve güçlendirmek için büyük bir fırsattır.”
İslam’ın ana gayelerinden birinin insanın can güvenliğini sağlamak olduğunu belirten İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar; “Bu vesile ile dünyayı saran virüs tehlikesine karşı sağlık tedbirlerine uymanın son derece önemli olduğunu, tedbirlere uymamanın kul hakkı olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Unutmamamız gerekir ki; şimdi iyilik yarınlara dair umudumuzu diri tutmaktır. Şimdi iyilik, evimizde dua ve ibadeti ihmal etmemektir. Bu kutlu gecede Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin hürmetine müminlerin ve bütün insanlık âleminin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların, bela ve musibetlerin giderilmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir