Meslek Liselilerden şehitlere saygı yürüyüşü

703

Kütahya’da bir grup lise öğrencisi, Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için “Şehitlere saygı” yürüyüşü yapıp Hava Şehitliği’ni ziyaret etti.
Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören 160 öğrenci, okul idaresinin müsaadesi ve öğretmenlerinin önderliğinde Alipaşa Mahallesi İstasyon Caddesindeki okul binası önünde bir araya geldi. Yaklaşık 50 metrekarelik Türk bayrağı açan liseli gençler, “Askere uzanan eller kırılsın”, ‘Her Türk asker doğar’ sloganları atarak Hava Şehitliği’ne kadar yürüdü.
Okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ömer Faruk Çakır, İdlib şehitlerinden olan ve Pazar günü düzenlenen törenle toprağa verilen Şehit Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz’ın mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti. Öğrenciler de öğretmenlerinin duasına eşlik etti.
Okulun edebiyat öğretmenlerinden Fatih Ölçen, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin talebi üzerine yürüyüş ve şehitlik ziyareti etkinliğini düzenlediklerini söyledi.
Okulun 11’nci sınıfında öğrenim gören 5 sınıftan toplam 160 öğrencinin etkinliğe katıldığını belirten Ölçen, şunları kaydetti:
“Öğrencilerimizin bize, ‘hocam şehitlerimize olan vefa borcumuzu nasıl ödeyebiliriz’ şeklindeki talepleri doğrultusunda şehitlik ziyareti yapıp onlara dua edebileceğimizi söyledik. Okul idaremiz ve velilerimizin izinleriyle öğrencilerimizle buraya geldik. Oldukça duygulandığımız bir ortam oluştu. Vatanımız için canlarını feda eden yiğitlerimiz için ne yapsak azdır. Bugün dua için buradayız, görev verilmesi halinde askerlerimizin yanında mücadele de ederiz. Allah bütün şehitlerimizin kabirlerini cennet eylesin. Allah hepsinden razı olsun.”
Etkinlik, dua edilmesinin ardından sona erdi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir