Şehidi binler uğurladı

736

Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Muhammed Yılmaz Kütahya’da binlerce kişi tarafından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
ACI HABER AİLEYE ULAŞTIRILDI
Şehit Yılmaz’ın Yunus Emre Mahallesi’nde ikamet eden ailesine, şehadet haberini Kütahya Valisi Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çekiç ve Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı yetkilileri verdi.
Acı haberi alan şehidin babası Hüseyin ve annesi Hatice Yılmaz’ı yakınları teskin etmeye çalıştı.
Şehidin baba evine askerler tarafından Türk bayrağı asılırken, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar Kur’an okuyarak dua etti.
EVİNE GETİRİLEREK HELALLİK ALINDI
Uçakla, önceki gece Hatay’dan Kütahya’ya getirilen şehit Yılmaz’ın naaşı, Yunus Emre Mahallesindeki baba ocağında helallik alındı. Yılmaz’ın naaşı tören için Ulu Camiye getirildi.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazarlar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yılmaz’ın tabutu askerler tarafından omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde cenaze aracına konuldu.
ANNESİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI
Tören alanında diğer oğluna sarılarak gözyaşı diken şehidin annesi Hatice Yılmaz, “Benim kahraman oğlum vatanını çok severdi. Ben de onu asker selamı ile uğurluyorum” diyerek asker selamı verdi.
Şehidin anneannesi sağlık sorunlarından dolayı sedye ile tören alanına getiridli.
Şehit daha sonra dua ve gözyaşları arasında Hava Şehitliği’nde toprağa verildi.

İDLİN’DE ÇOCUKLARA ÇİKOLATA DAĞITMIŞ
Şehit Yılmaz’ın 10 gün önce İdlib’deki çocuklara çikolata dağıtırken çekilmiş fotoğraflarını gönderdiği, telefon görüşmesinde ise “Anne çikolata dağıttığımız bu çocukların hepsi atılan bomba nedeniyle öldü. Burada her yerde çocuk cesetleri var.” dediği öğrenildi.
ENERJİ BAKANI, PROTOKOL ÜYELERİ VE BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI
Cenaze törenine Muhammed Yılmaz’ın babası Hüseyin Yılmaz, annesi Hatice Yılmaz, şehidin kardeşleri İbrahim ve Emre Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kütahya Valisi Ömer Toraman, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Ahmet Tan ve Ceyda Çetin Erenler ile MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Jandarma Alay Komutanı Mustafa Çekiç, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, MHP Kütahya İl Başkanı Ferhan Yıldırım, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir