Şehitlik ve Anıtlar “Zafer”e Hazır

888

Şehitlik ve anıtları tarihimize yakışır bir görünüme kavuşturmak, tanınırlığını artırmak amacıyla Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman’ın talimat ve destekleriyle başlatılan “Başkomutan Tarihi Milli Parkı Gelişim Projesi ve Tanıtım Faaliyetleri” kapsamında şehitlik ve anıtlarda gerçekleştirilen çevre düzenleme, bakım ve onarım çalışmalarında sona gelindi.

DUMLUPINAR KURTULUŞ PARKI VE İLK HEDEF ANITI YENİLENDİ
Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yer alan Dumlupınar Kurtuluş Parkı ve İlk Hedef Anıtı yenilenerek 30 Ağustos Zafer Bayramı’na hazır hale getirildi.
Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Heykeltraş, Ressam Mustafa Kemal Altınsoy’un koordinesinde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte İlk Hedef Anıtı ile Dumlupınar Kurtuluş Parkı’nda yer alan Kurtuluş Savaşı’nı simgeleyen heykellerin yenileme, bakım ve onarımları yapıldı.
Ağaçköy Şehitliği’nde devam eden çalışmalarda da sona yaklaşıldı.
Kütahya İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yürütülen ölçüm işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte şehitliğin taş duvarla çevrelenmesi çalışmalarına başlandı.

ŞEHİTLİK YOLU SICAK ASFALTLA KAPLANDI
Yenileme işlemleri tamamlanan Büyükaslıhanlar Üç Tepeler Şehitliği’ne daha kolay ulaşım sağlanması için yeni güzergah belirlendi.
Ziyaretçilerin şehitliğe daha kolay ve konforlu ulaşımını sağlayacak olan yol Kütahya İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sıcak asfaltla kaplanarak hizmete sunuldu.
DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİ’NE
TANITIM OFİSİ
30 Ağustos 1922’de Türk Ordusunun büyük zaferini kazandığı topraklarda, 137 bin şehidimiz anısına yapılan Dumlupınar Şehitliği’nde gelen ziyaretçileri bilgilendirme amaçlı açılması planlanan Tanıtım Ofisi’nin yapımında sona yaklaşıldı.
Dumlupınar Şehitliği’nde kullanılacak olan 40 m. uzunluğundaki bayrak direğinin temeli için başlatılan ön hazırlık çalışmaları da tamamlandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir