Kurbanlık koç alana kuzu hediye

3100

Kütahya’da kurbanlık için 3 bin liradan satışa sunulan ve sahibinin ‘Paşa’ ismini verdiği kurbanlık koçu alana ‘boncuk’ ismi verilen kuzu hediye edilecek.
Kurban Bayramı öncesi Kütahya-Tavşanlı kara yolu kenarında açılan pazarda sahibinin ‘paşa’ ismini verdiği koç, ilgi görüyor.
Pazara gelen vatandaşlardan bazıları koçla fotoğraf çekilirken çocuklar da yakınları ile birlikte padoka girerek paşayı sevme imkanı buluyor.
Kumarı Mahallesinde yaşayan Mehmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetiştirmiş olduğu kurbanlıkları kurban pazarında satışa sunduğunu belirtti.
Küçükbaş hayvanları arasında cüssesi ile dikkat çeken koçunu alana ‘boncuk’ adındaki kuzuyu hediye edeceğini aktaran Aydın, şunları kaydetti:
“Satışa sunduğumuz kurbanlıklarımız arasında bizim en kıymetlimiz ‘Paşa’ ismini verdiğimiz koçumuz. Paşa, hayvan pazarının da gözdesi durumunda. Şu anda 2 buçuk yaşında olan paşaya biz çok iyi baktık. Canlı ağırlığı yaklaşık 120 kilogram olan ve gözümüzden bile esirgediğimiz paşayı şimdi satışa sunduk. Paşa, pazarda kısmetini bekliyor. Paşayı alana boncuk ismini verdiğimiz bir kuzumuz var, onu hediye edeceğiz. Allah nasip eder de hayırlı bir alıcı bulursak paşayı ve boncuğu satacağız.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir